Voetbal1ste provinciale - Ruud TackEendracht Aalter

“Ik hoop op een blessurevrij seizoen”

Aalter / Ninove -

Eendracht Aalter vatte de competitie met drie opeenvolgende nederlagen aan maar zette in de voorbije maand de wederopstanding in. De promovendus behaalde 9 op 12 en is opgeklommen naar de negende plaats.

“De verhoudingen tussen heel wat ploegen zijn bijzonder klein”, zegt middenvelder Ruud Tack. “Wij hadden misschien een aanpassingsperiode aan eerste provinciale nodig. We zijn intussen beter gewend geraakt aan de snelheid van uitvoering en fysieke duels in eerste provinciale. Dit betekent niet dat wij op onze lauweren mogen rusten. Wij moeten net als veel andere reeksgenoten iedere week ons beste niveau halen om punten te pakken. Belangrijk is dat we steeds met de juiste mentaliteit aan de aftrap verschijnen. Dit geldt ook voor de thuiswedstrijd van vanavond tegen SV Voorde dat goed op dreef is. Die ploeg behaalde in de voorbije twee weken overwinningen tegen Appelterre-Eichem en JV Kruibeke met 4-1. Het zal SV Voorde niet aan vertrouwen ontbreken maar dit geldt ook voor ons.”

“Ik ben hier aan mijn vierde seizoen toe en heb het hier nog altijd naar mijn zin. Ik sukkelde de voorbije jaren voortdurend met letsels. Ik miste per campagne vijf tot tien wedstrijden door blessureleed waardoor ik me soms te weinig kon doorzetten. Ik hoop dit seizoen van die ellende gespaard te blijven en een hele campagne zorgenvrij te kunnen voetballen. Het bestuur van Eendracht Aalter heeft altijd sterk in mij geloofd. Ik wil zeer graag veel voor die mensen terugdoen. Dit betekent via goede prestaties en het behoud in eerste provinciale.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio