Voetbal1ste provincialeSK MALDEGEM - KVV ZELZATE - Jeroen Calsijn verwacht weer een geladen duel

“Ons vel duur verkopen”

“Ons vel duur verkopen”

Jeroen Calsijn: “We willen allemaal voor elkaar door het vuur gaan.” Foto: Marc Van Hecke

Maldegem / Zelzate -

SK Maldegem gaat in de thuiswedstrijd tegen VV Zelzate op zoek naar een kleine stunt. De ploeg van coach Stefaan Goossens staat met 8 op 21 op de tiende plaats. De ‘kanaalploeg’ heeft 8 punten meer en staat op een zucht van leider Svelta Melsele.

“Het treffen met KVV Zelzate leeft sterk in en rond Maldegem”, zegt aanvoerder Jeroen Calsijn. “Het is een halve derby die onze supporters meer aanspreekt dan een duel met Eendracht Elene-Grotenberge of SV Voorde. We verwachten een ruime publieke opkomst voor een geladen duel. Wij wonnen vorig seizoen tweemaal van KVV Zelzate en willen het die ploeg weer heel moeilijk maken. Onze opponent is die beide nederlagen nog niet vergeten en zal de aansluiting met Svelta Melsele niet willen verliezen. Het wordt een wedstrijd op het scherp van de snee waarin wij ons vel duur zullen verkopen.”

Jullie waren vorig weekend dicht bij een stunt tegen Svelta Melsele?

“Wij leidden op het veld van de Waaslanders na zeventig minuten met 0-1 maar ik kon me verzoenen met de 2-1 nederlaag. We konden het in de laatste twintig minuten niet allemaal meer belopen. Ik ben meestal ontgoocheld na een nederlaag maar kon nu leven met het verlies tegen de leidersploeg. Het is geen schande om van een betere ploeg te verliezen. Melsele is de beste ploeg die we tot op heden hebben bekampt. Wie de Waaslanders in de algemene rangschikking vooraf gaat, zal dicht bij de titel komen.”

Het fel verjongde SK Maldegem heeft de competitiestart niet gemist.

“We hadden al enkele punten meer verdiend waardoor we nu in de linkse kolom van de rangschikking zouden staan. We draaiden vorig seizoen met 12 punten waardoor we tot het einde tegen de degradatie moesten knokken. We hopen nu tegen het einde van het kalenderjaar een kleine puntenbonus te hebben opgebouwd. Belangrijk is dat er een uitstekende mentaliteit in de groep steekt. We willen allemaal voor elkaar door het vuur gaan. We hebben misschien iets minder individueel talent dan vorig seizoen maar er zijn in voetbal ook nog andere zaken belangrijk.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio