VOLLEYBALlIGA AKNACK ROESELARE - Stijn Dejonckheere klaar voor mentaal zware aanloop naar de apotheose

“Wordt hard werken voor vijfde titel op rij”

“Wordt hard werken voor vijfde titel op rij”

De Roeselare-spelers en begeleiders zijn klaar voor de competitiestart zondag tegen Antwerpen. Foto: BART VANDENBROUCKE

Roeselare -

Vier dagen na de nipte 2-3-nederlaag tegen Maaseik in de Champions Cup start het seizoen 2016-2017 echt voor Knack Roeselare. De landskampioen begint zondag om 15 uur in de Arenahal in Deurne tegen de grondig vernieuwde, jonge thuisploeg aan de jacht op een vijfde titel op rij .

“Het verlies in de Champions Cup laat wel een bitter nasmaakje na maar is absoluut geen drama”, opent de Roeselaarse libero Stijn Dejonckheere die aan zijn vijfde seizoen bij Knack Roeselare begint. “De nederlaag leerde ons dat we nog lang niet ons beste niveau, dat van in de finale van de play-offs van vorig seizoen, halen en dat het Maaseik editie 2016-2017 alweer een te duchten tegenstander wordt.”

“Het is uiteraard nog veel te vroeg om nu al conclusies te trekken maar bij Noliko lijkt er toch een en ander veranderd. Talent was er altijd bij de Limburgers maar er stond woensdagavond geen groep individuen maar een collectief op het terrein waar de spelvreugde van afdroop.”

“Het verlies in de Champions Cup zal zeker niet lang blijven nazinderen bij ons”, vervolgt Dejonckheere.

“Er breken immers opnieuw drukke tijden aan. Dat het seizoen pas echt begint in de play-offs in maart is een dikwijls gehoorde boutade die niet helemaal klopt.”

“De competitieformule is misschien niet ideaal maar heeft als doel om het seizoen langer en spannender te maken met meer confrontaties tussen de topploegen.”

“Daardoor wordt het seizoen in drie luiken ingedeeld. De langere, misschien minst spectaculaire voorronde, de play-offs en de finale van de play-offs.”

“Om die finale te halen, moet je als ploeg ook top zijn in de voorafgaande twee fases. Die fases vormen een lange, fysiek en mentaal zware voorbereiding naar de apotheose. We weten nu al dat het hard werken zal worden om een vijfde titel op rij te pakken.”

Antwerpen dan. De Sinjoren ontwikkelden zich de voorbije seizoenen tot een te duchten topper die nog maar eens met een grondig gewijzigde kern aan de nieuwe competitie begint.

Ook Antwerpen onbekend

“Voor ons al even onbekend als Maaseik en dus even moeilijk in te schatten”, besluit Stijn Dejonckheere. “Met slechts twee blijvers en liefst zes nationaliteiten in de ploeg. Gisteren pas zagen we de eerste beelden van hun oefenmatchen. Heel veel konden wij daar uiteraard niet uit leren.”

“Een plezante anekdote om af te ronden: een keer trainde ik samen met hun spelverdeler Andres Toobal. Dat was bij Menen in het seizoen 2007-2008 toen de Let op bezoek was bij zijn broer Kert, toen passeur bij Menen”, weet Stijn Dejonckheere nog.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio