FOTO. Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen toont "La Fine Fleur" op herfstconcert

Het was even wennen om de Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen zaterdag voor het eerst aan het werk te zien in de turnzaal van EDUGO, want de halfjaarlijkse optredens van de Lootse harmonie zijn sinds mensenheugenis verbonden met het Uyttenhovecomplex. En daar trok het afbrokkelende plafond de laatste jaren meer onze aandacht dan de fijne muziek. Niets daarvan dus bij dit herfstconcert: een frisse wind voor Willen is Kunnen, al was het wel heel erg drummen voor de meer dan zeventigkoppige band op het diepe maar erg smalle podium. Van een echte cultuurzaal met de gepaste akoestiek kunnen we alleen nog maar dromen, maar de fleurige muziek van een erg enthousiaste harmonie met een paar frisse solisten zorgde voor een onderhoudende avond.

Het bestuur van de harmonie anticipeerde in haar programmaboekje een beetje op onze verzuchtingen: "Misschien is er minder beenruimte. Misschien is de klank iets minder. Misschien zijn niet alle muzikanten goed te zien. Het kan zijn. Maar we spelen wel in Lochristi, waarvoor we de directie van EDUGO hartelijk danken. Een tijdelijke oplossing, maar o zo belangrijk voor ons", lezen we.

Het ruim opgekomen publiek had in elk geval de weg vlotjes gevonden – de speelplaats van EDUGO was overigens bewegwijzerd met sfeervolle lichtjes – en genoot van een uitgebreid "La Fine Fleur"-concert, dat een beetje een verlengstuk wou zijn van de Floraliën. Met bloemenmuziek, en die ligt er voor het rapen. Van "De Roos" van Ann Christy, over "Flower Duet", tot "Rood" en "Flowerpower". En niet te vergeten: de prachtige "Begonia Mars", van Roger Verstuyft, goed voor een flink stuk nostalgie.

Willen is Kunnen zorgt elk jaar weer voor frisse, nieuwe impulsen, en dat was dit keer het geval met een paar mooie klarinet-, bugel- en trombonesolo's, en de prachtige stem van zangeres Elien Ooghe, begeleid door Hanne Ooghe op piano. Twee zusjes uit Destelbergen, met onder meer "Set Fire to the Rain" van Adèle en "Water under Bridges" van Gregory Porter. Waarmee het oubollig imago van een harmonie - als dat er al zou zijn - meteen weggespoeld was.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio