UCI ligt dwars

Grote ploegen logeren gratis op WK, maar Veranda's Willems niet

Grote ploegen logeren gratis op WK, maar Veranda's Willems niet

Foto: Photo News

Het organisatiecomité van de wereldkampioenschappen deed een geste naar de Worldtourploegen en de professioneel continentale teams. In de plaats van enkel de voorziene drie gratis dubbele kamers voor de renners, werden de totale hotelkosten van iedereen betaald. BMC was er bijvoorbeeld met een dubbel dozijn mensen. Veranda's Willems kreeg van de organisatoren dezelfde mededeling, dus was manager Ivan De Schamphelaere erg opgezet met dat gebaar.

Tot er een UCI-lid langskwam en bleek dat de federatie met twee maten en gewichten werkt. “Die zei simpelweg: Dit geldt niet voor continentale ploegen. Gelukkig waren we maar met twaalf mensen. In tegenstelling tot Qatar liet de UCI zich kennen voor drie dubbele extra kamers. Of we de 2.000 euro onkosten krijgen die de Worldtourteams en de professioneel continentale ploegen wél ontvangen, wist de UCI nog niet. Het is simpel: zonder de continentale ploegen waren ze afgelopen zondag op het WK tijdrijden met elf, nu met zeventien. Alle kleine ploegen die de inspanning deden om aanwezig te zijn, vinden dit schandalig. Aan hotelkosten alleen al steken we 8.000 euro toe”, aldus de baas van Veranda’s Willems, dat zondag zelf tiende werd.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.