Team van Isaac Kimeli wint Brussels Ekiden tweede jaar op rij met toptijd

Team van Isaac Kimeli wint Brussels Ekiden tweede jaar op rij met toptijd

Isaac Kimeli. Foto: BELGA

Olympic Running Team heeft zaterdag in het Koning Boudewijnstadion de 13e editie van de Brussels Ekiden gewonnen. Het team van Isaac Kimeli liep de snelste aflossingsmarathon (5, 10, 5, 10, 5 + 7,195 km) in de geschiedenis op Belgische bodem, maar greep nipt naast het Belgisch record.

Dennis Laerte, Isaac Kimeli, Philip Cortvriend, Simon Debognies, Willem Van Schuerbeeck en Thomas De Bock legden de afstand af in 2u07:35. Saucony werd in 2u10:24 tweede, Gent Sportaround in 2u10:36 derde.

De Bock kwam als slotloper 38 seconden te laat over de finish om het elf jaar oude Belgische record van Stefan Van Den Broeck, Guy Fays, Frederic Collignon, Rik Ceulemans, Benjamin Barbier en Joeri Schoffelen van de tabellen te vegen. “Ik wist niet dat we voor een Belgisch record aan het lopen waren”, reageerde de Oost-Vlaming. “Omdat onze voorsprong groot genoeg was, ben ik op het einde niet meer voluit gegaan. Anders had een nieuwe toptijd er wel ingezeten. Jammer, maar we komen volgend jaar terug en dan doen we zeker een gooi naar dat record.”

Kimeli, Deboignies, De Bock en Cortvriend wonnen de Ekiden ook vorig jaar al, als leden van het gelegenheidsteam “Den Blompot”. Bij de vrouwen ging de zege net als vorig jaar naar Yelllow Armada, met Hanne Verbruggen, Karen Van Proeyen, Sarah Minaert, Lina Lauwaert, Veerle D’Haese en Sofie Van Accom. In 2u34:27 bleven zij Saucony (2u43:05) en Cace (3u05:55) voor.

Met een recordopkomst van 1.690 teams en meer dan 10.000 lopers bevestigde de wedstrijd zijn status van grootste marathonestafette. 1.300 ploegen maakten er het grootste sportevenement voor bedrijven van.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.