Ondanks renovatie van 600.000 euro: cultuurcentrum opnieuw dicht door asbest

De stellingen waren pas een paar weken terug verwijderd om aan het nieuwe seizoen te starten. Foto: slr

Tielt -

De theaterzaal van cultuurcentrum Gildhof gaat opnieuw voor onbepaalde duur dicht. Uit nieuwe luchtmetingen is gebleken dat er nog steeds asbestvezels aanwezig zijn in het CC. En dat na uitgebreide werken ter waarde van 600.000 euro.

Na lang aarzelen kwamen de renovatiewerken van het CC Gildhof vorig jaar plots in een stroomversnelling toen er asbest aangetroffen werd. De stad investeerde bijna 600.000 euro om de asbestvezels te verwijderen. Het gebouw werd gerenoveerd en het dak werd vernieuwd. Bijna een jaar lang bleven de deuren gesloten. Tot midden september. Toen werd het cultuurcentrum na een viertal gunstige metingen volledig asbestvrij verklaard en het cultuurseizoen werd op gang getrokken.

Te vroeg, zo blijkt nu. Op vraag van de arbeidsinspectie werden afgelopen week bijkomende luchtmetingen uitgevoerd en die overschrijden opnieuw de normen. “De metingen gebeurden bij een simulatie van een voorstelling waarbij een technieker een meettoestel op het lichaam droeg. In tegenstelling tot de eerdere metingen overschrijden de resultaten enkele voorgeschreven normen. En onder deze omstandigheden verbiedt het Toezicht Welzijn op het Werk dat er nog gewerkt wordt in de theaterzaal”, verduidelijkt stadssecretaris Hendrik Vandenbruwane. En dus is de theaterzaal opnieuw buiten gebruik. De geplande voorstellingen voor de komende dagen worden geschrapt en indien mogelijk verplaatst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees