Slachtoffer woninginbraak doet oproep via Facebook: “Wie zag de ketting van mijn overleden mama”

Mia had ’s ochtends nog overwogen om het juweel van haar moeder te dragen, ’s avonds was het gestolen. Foto: © Michel Wijne

Aalter / Eeklo -

Dieven plunderden dinsdag de woning van Mia Van Loocke uit Aalter. Ze namen onder meer de gouden ketting mee die Mia's mama droeg op haar huwelijk. “Op één jaar heb ik mijn twee ouders verloren. En dan komt dit er nog eens bij”, zegt Mia.

Mia's echtgenoot Yvan De Meyer deed een oproep via Facebook in de hoop bruikbare tips te vinden over een woninginbraak in de Manewaarde. Dieven drongen vorige dinsdag op klaarlichte dag binnen via een raam aan de achterkant van de woning en gingen aan de haal met een dure Apple-computer, een externe harde schijf, een ipad, een fototoestel met dure lenzen en een gouden halsketting. Dat laatste is een erfstuk met grote emotionele waarde. Die hoopt de familie met de hulp van iedereen alsnog terug te vinden.

“De juwelier schat, op basis van de foto, dat het juweel 2.400 euro waard is. Voor mij is het onbetaalbaar. Mijn mama, die een jaar geleden is overleden, droeg de ketting op de dag van haar huwelijk. Op 12 september is ook mijn papa overleden. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, gebeurt nu dit. Ik had het juweel, als enige meisje van vier kinderen, nog maar drie weken.”

De familie hoopt dat door de foto van het juweel viraal te laten gaan, iemand de ketting kan traceren mocht ze op het internet verschijnen of bij een juwelier te koop worden aangeboden. Alle tips zijn welkom op 0476-40.26.84 of bij de politiezone Aalter-Knesselare op 09-325.23.00.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees