Voetbal Proximus LeagueLierse 2 -Union 1 - Ayub Masika breekt de ban met eerste doelpunt, maar raakt opnieuw geblesseerd

“Net nu ik het goede ritme vond”

“Net nu ik het goede ritme vond”

Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Eén week na zijn euforische zege tegen Antwerp liet Lierse geen steek vallen op het eigen Lisp tegen Union. Dankzij een 2-1 overwinning tegen de Brusselaars behouden de Pallieters één punt voorsprong op eerste achtervolger Roeselare.

De afspraak met Union was geen confrontatie die vereeuwigd zal worden op het netvlies van de fans. Maar met het einde van de eerste periodetitel in zicht, mag schoonheid al een keer ondergeschikt zijn aan het resultaat. Zeker in de eerste helft sprankelde Lierse allerminst, maar vroeg in de tweede helft was Ayub Masika de parel die zijn team toch de juiste weg toonde. De kwieke Keniaan werkte een ingestudeerde hoekschop voorbij een sputterende Saussez en maakte op die manier van zijn eerste competitiegoal meteen een hele belangrijke.

“Ja, eindelijk is de kop er af”, lachte de snelheidsduivel de tanden bloot. “En mijn moment was goed gekozen. Ik vond ons in de eerste helft iets te ontspannen voetballen. Veel te zelfverzekerd ook na die winst tegen ­Antwerp. En dat is erg gevaarlijk. Gelukkig ebde die gemakzucht na de pauze weg. En zeker die 1-0 gaf een enorme boost.”

Minuten na zijn treffer moest Ayub Masika trekkebenend het veld verlaten. De flankspeler liep een spierblessure op. Eric Van Meir vreesde voor een scheurtje en ook de Keniaan zelf was ongerust.

“Ik hoop dat het een beetje meevalt”, zuchtte hij. “Het voelt niet goed aan. Ik denk een verrekking. Net nu ik het goede ritme vond na mijn vorige blessure komt dit heel ongelegen.”

Lot in eigen handen

Ook voor Lierse, dat nu nog drie matchen verwijderd is van die zo belangrijke eerste periodetitel. Eén dag na zijn zege tegen Union kreeg Lierse van zijn belangrijkste achtervolger Roeselare alvast geen duwtje in de rug, nadat de stugge West-Vlamingen de maat namen van Tubeke.

“Ach, we moeten de focus enkel en alleen op onszelf houden”, kijkt ­Masika niet over het muurtje bij de buren. “We peppen elkaar gedurig op en prenten ons in dat we onze eigen matchen moeten winnen. We hebben ons lot in eigen handen en zijn niet afhankelijk van de resultaten van anderen. Dat is een enorm voordeel. We hebben het één keer uit handen gegeven en dat mag ons tot de veertiende speeldag niet meer overkomen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio