Voetbal2de amateurklasse bhades 1 - berchem 3

Kapitein Tim Verstraeten trapt Berchem naar koppeloton

Kapitein Tim Verstraeten trapt Berchem naar koppeloton

Hairemans in duel met Winkels. Foto: Sven Dillen

Berchem Sport is helemaal back in business na de 6 op 6 tegen Hoogstraten en Hades. In Hades had Berchem al snel de schaapjes op het droge met een 0-2 voorsprong na een halfuur. Hades prikte nog even tegen, maar de verdiende zege voor Berchem kwam nooit in gevaar.

Een van de hoofdrolspelers bij Berchem was kapitein Tim Verstraeten. Zoals het een kapitein betaamt ging hij voorop in de strijd en had hij met zijn doelpunt voor rust een groot aandeel in de zege bij de Hasseltse club. Verstraeten had al voor de partij begon een goed gevoel bij de trip naar Hades.

“Een wedstrijd winnen op verplaatsing begint met de instelling waarmee je op de bus stapt. En die was heel goed”, zegt de Berchemspeler. “We wisten dat Hades onder zijn waarde geklasseerd staat en dat de Limburgers in eigen huis 0 op 9 hadden. Dan weet je dat je tegenover een gemotiveerd team gaat komen te staan. We zijn dus fel aan de wedstrijd begonnen en konden vrij snel de 0-2 maken. Hades daarentegen kreeg amper één goede kans door een fout van ons”, vindt Verstraeten.

Doordrukken

De Hadessupporters zagen de bui toen al hangen. Verstraeten en coach De Roeck maanden hun team echter aan tot kalmte. Verstraeten: “Omdat we wisten dat Hades zeer scherp uit de kleedkamers zou komen. Zeker toen we de coach Mirko Licata van Hades tijdens de rust hoorden schreeuwen en bulderen (lacht). Het leverde hen ook resultaat op met die snelle aansluitingstreffer via Sögütcü. Dat was voor ons het sein om door te drukken voor die 1-3. Toen was de match gespeeld. Zeker omdat je bij hen de frustratie zag toenemen.”

Berchem maakte een aardige indruk op Hades. Tot wat is de ploeg in staat in de tweede amateurliga? “We hebben een jonge groep waar muziek inzit. Maar je weet ook dat het met jonge mensen een proces van vallen en opstaan is. De positieve flow die er nu is moeten we aanhouden. Top zes, dat moet dit Berchem zeker aankunnen”, besluit Verstraeten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio