voetbal proximus league Antwerp 2- UNION 1 - Opnieuw scorende Björn Vleminckx trekt zich niets aan van trainerswissel

“De groep reageerde goed”

“De groep reageerde goed”

Foto: BELGA

Antwerp klopte OHL met 2-1, nadat Björn Vleminckx een kwartier voor affluiten nog wat zwaar geschut uit zijn rechter had gehaald. Samengevat: bloedeloze partij, weinig kansen en toch drie doelpunten. Veel hetere items: interim-coach Wim De Decker won zijn eerste en enige partij als hoofdcoach van de Great Old (“Ik ben de meeste succesvolle trainer van Antwerp”), en de reactie van de spelers op de intrede van het duo David Gevaert-John Bico. “Coaches zijn net weg-werpcamera’s”, zei Vleminckx.

Antwerp - OHL 2-1. De Bosuil vierde feest, hoewel de eerste periode nog slechts een utopie is. Maar na affluiten konden er toch een gebalde vuist, stevige vreugdedans én knuffel voor iedereen af bij Wim De Decker.

“Ik wist vooraf dat het niet lang zou duren. Dat is jammer, maar ik ben wel de meest succesvolle coach van Antwerp, en ik stop op een hoogtepunt”, grapte de ex-middenvelder, die meteen vier (gedurfde) wissels had doorgevoerd: exit Dequevy, Remacle, Hairemans en Vansteenkiste; in: N’Diaye, Lallemand, Corryn en Limbombe. “Om meerdere redenen, maar ik wilde Björn voorin meer zuurstof geven door Lallemand te laten starten. Vansteenkiste was niet helemaal fit en ik wilde de concurrentie laten spelen. Dequevy? Ik maak keuzes op basis van de trainingsarbeid. Remacle? Ik had een defensievere rechtsachter nodig”, zei De Decker. Tot daar de (non-)match. Want hoe had De Decker de wissel aan de macht beleefd? “Het was een turbulente week, voor iedereen. Maar we hebben de focus op de match kunnen houden. De voorbereiding was goed, dus de winst is mooi na deze lastige week. Ik heb de ploeg opgesteld, ja, anders had ik deze job niet aanvaard. Hoe en met wie we speelden, was volledig ons idee (doelt ook op keeperstrainer Jerry Vanacker, red.). Hoe de groep heeft gereageerd op de coachwissel? Zoals bij elke andere coach. Ieder heeft zijn mening, maar die maakt niet uit, want iedereen moet de beslissingen van het bestuur volgen.”

Maar hoe moet het nu verder? “Ik zou het niet weten. We zien wel. Er staan alvast nog gesprekken gepland. Ze hebben me gevraagd als T2, ja, dus de gesprekken volgen. Nog even wachten dus.”

Björn Vleminckx scoorde de winning goal. “Het was niet onze beste match, maar de drie punten bleven thuis. Belangrijk, want het is maar gedaan als het echt gedaan is. We moeten niet te veel praten en nog drie wedstrijden volle gas geven. Alles kan snel veranderen, e moeten altijd proberen te winnen.”

“De trainerswissel? Zoiets is voor mij geen nieuws meer, hé. Ik had in Turkije eens vijf coaches in een seizoen, alsof zo iemand een wegwerpcamera is. Maakt niet uit wie er voor ons staat, de coach is de baas. Een rare situatie nu Gevaert én Bico er zijn? Da’s ongewoon voor België misschien, maar in Engeland gaat het al jaar en dag zo. Misschien is het niet slecht om de druk die er bij Antwerp is zo wat te verleggen. Maar de groep heeft goed gereageerd en gevochten. Het signaal is gegeven, dus nu moeten we de lijn doortrekken”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio