Gescheiden Siamese tweelingbroertjes stellen het goed maar zijn nog niet uit hun narcose ontwaakt

Gescheiden Siamese tweelingbroertjes stellen het goed maar zijn nog niet uit hun narcose ontwaakt

Drie dagen is het intussen geleden dat de Amerikaanse Siamese tweeling Anias en Jadon McDonald van elkaar gescheiden werden tijdens een twintig uur durende operatie. De jongetjes stellen het redelijk goed, zegt mama Nicole. Ze zullen in de komende dagen langzaam uit hun narcose worden gehaald.

Amerikaanse chirurgen, onder leiding van de 70-jarige kinderneuroloog dr. James Goodrich slaagden erin de twee jongetjes, die bij de geboorte met hun hoofdjes aan elkaar vastgegroeid waren, van elkaar te scheiden. Een zeer ingewikkelde en riskante ingreep omdat er een grote kans was op zowel hersenbeschadiging als op overlijden door bloedverlies. Om de ingreep voor te bereiden waren er vooraf al drie operaties geweest.

De operatie, door een team van twintig artsen en verpleegkundigen, startte donderdag en duurde tot vrijdag.

Jadon, een van de twee jongens, moest enkele uren na de zware ingreep al een nieuwe spoedoperatie ondergaan omdat er complicaties waren opgetreden. Maar intussen lijkt alles onder controle en liggen de twee broertjes waar samen. Maar voor het eerst in hun leven wel in een apart bed op de afdeling intensieve zorgen van het kinderziekenhuis van New York waar ze dag en nacht bewaakt worden door een medisch team.

Zachtjes aan wakker gemaakt

De eerste 48 uur na de operatie waren de meest kritieke. Die zijn nu voorbij. Maar het blijft bang afwachten. Want er kan nog van alles fout gaan, zo waarschuwden de artsen de ouders vooraf.

In de komende dagen zullen ze zachtjes uit hun narcose worden gehaald. Dan zal beetje bij beetje moeten blijken of de operatie volledig geslaagd is en of de kinderen blijvende schade hebben opgelopen. Intussen is het medeleven met de ouders en de familie enorm en wordt op tal van plaatsen geld ingezameld voor het gezin.

Mama Nicole McDonald houdt een dagboek bij en schreef gisteren dat Jadon en Anias nog een lange weg af te leggen hebben. “Maar ik weet zeker dat er een dag komt dat ze samen zullen kunnen spelen”, schrijft ze.

Gescheiden Siamese tweelingbroertjes stellen het goed maar zijn nog niet uit hun narcose ontwaakt
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees