Gruwelijke vechtpartij in Brazilië: gevangenen onthoofd en in brand gestoken

Gruwelijke vechtpartij in Brazilië: gevangenen onthoofd en in brand gestoken

Themabeeld. Foto: ss

Bij een vechtpartij in een gevangenis in Brazilië zijn zondag verschillende gevangenen om het leven gekomen. Het ging er gruwelijk aan toe, sommige gedetineerd werden onthoofd en andere in brand gestoken. Volgens de lokale politie zijn 25 doden gevallen, de minister van Justitie houdt het op 10 doden.

Het gevecht ontstond tussen rivaliserende bendes in de gevangenis van Boa Vista, in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. Gevangenen gewapend met messen en stukken hout drongen een andere vleugel binnen. Daar richtten ze een bloedbad aan, met verschillende doden als gevolg. Er werden mannen werden onthoofd, anderen in brand gestoken.

Een honderdtal familieleden werd bovendien een tijdlang gegijzeld, want de aanval vond plaats tijdens het bezoekuur. Volgens een getuigen vroegen de aanvallers dat een rechter zou komen om te luisteren naar hun klachten. Maar dat gebeurde niet: speciale eenheden van de politie drongen de gevangenis binnen en konden de gegijzelden bevrijden. Zondagavond was de rust teruggekeerd in de gevangenis.

Brazilië heeft met 600.000 gedetineerden de vierde grootste gevangenisbevolking ter wereld. De meeste gevangenissen zijn overbevolkt en de leefomstandigheden zijn er slecht. In de getroffen gevangenis zitten 1.400 mannen opgesloten, terwijl er maar plaats is voor 740.

Daarnaast werden maandag nog acht gedetineerden gedood bij confrontaties tussen rivaliserende bendes in de gevangenis van Porto Velho, in de Braziliaanse deelstaat Rondônian. Volgens lokale media zou het om een wraakactie gaan voor de vechtpartij in de gevangenis van Boa Vista.

Beide vechtpartijen hadden plaats tussen leden van de bendes "Primeiro Comando da Capital" (Eerste commando van de hoofdstad) en "Comando Vermelho" (Rode commando).
 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees