Deze scholen leren hun studenten pompoen gooien, en dat is nog niet eens zo gek!

Studenten leren op school hoe ze perfect een pompoen moeten gooien. Video: Kaltura

Pompoen gooien, het is al eens iets anders dan wiskunde en chemie. Dat dachten deze scholen in New York, toen ze dat opmerkelijke vak aan hun lesprogramma toevoegden. Om hun studenten te leren samenwerken en hun technische inzichten aan te scherpen, staan de scholen nu op velden pompoenen te katapulteren.

Een leerrijke ervaring is het zeker, want met een pompoen gooien blijkt niet zo simpel. Eerst moeten de studenten een stevige katapult bouwen. Wanneer die blijft staan en het gewicht van de groente kan dragen, is het nog een kwestie van leren mikken. Het resultaat zijn tientallen pompoenen die in een mooie boog op de grond aan diggelen vallen. 

Om hun werk te tonen, houden verschillende Amerikaanse scholen een jaarlijkse wedstrijd. In twee categorieën kunnen de studenten hun kunsten laten zien: om ter verst pompoen gooien en om ter best kastelen omver werpen. Dat laatste bleek moeilijk dit jaar, want niemand raakte het kartonnen gevaarte van op 45 meter afstand. In de eerste categorie haalde het winnende team een afstand van maar liefst 117 meter.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees