Blikseminslag zet recyclagebedrijf in brand

Deerlijk -

In de nacht van zondag op maandag is rond 4 uur brand ontstaan bij recyclagebedrijf Casier Recycling in het West-Vlaamse Deerlijk. Het vuur ontstond door een blikseminslag op een schroothoop.

De hele nacht zijn brandweermannen van de brandweerzone Fluvia in de weer geweest om de brand in het recylclagebedrijf te blussen. De brand lijkt momenteel onder controle. “Er is geen gevaar meer voor uitbreiding. Een dertigtal mankrachten is nog in de weer op de site”, zegt persofficier Philip Stichelbaut van Hulpverleningszone Fluvia omstreeks 9.00 uur.

Een vrachtwagenchauffeur die op de E17 reed, die nabij het bedrijventerrein passeert, merkte de brand omstreeks 3 uur op. De brand zou ontstaan zijn door een blikseminslag op een schroothoop. Er vielen geen gewonden en er moest ook niemand geëvacueerd worden. Omwonenden werd wel gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. In het bedrijf, waar het afval vooral in openlucht ligt, kon 's ochtends gewoon verder gewerkt worden.

De brand is ondertussen omschreven en wordt verder bestreden in de kern. De brandweer zal er nog lange tijd aan het werk zijn. De verkeershinder is beperkt, zo werd nog gesteld.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees