Phil Collins maakt comeback met nieuwe Europese tour

Phil Collins maakt comeback met nieuwe Europese tour

Foto: EPA

Zanger, drummer en allround muzikaal wonderkind Phil Collins zal na tien jaar opnieuw op tour gaan door Europa. Drummen zit er door zenuwschade niet meer in, dus zal de man enkel zingen in zijn “Not Dead Yet Live”-tour. Het drummen laat hij over aan zijn vijftienjarige zoon.

In 2011 kondigde de man zijn pensioen aan, maar zoals dat gaat, kwam dat pensioen blijkbaar toch te vroeg. “Ik dacht dat ik in stilte op pensioen kon gaan”, zei de man. “Maar dankzij de fans, mijn familie en steun van buitengewone artiesten heb ik mijn passie voor muziek en optreden opnieuw ontdekt. Ik ben van gedachten veranderd. Ik leef met mijn jonge kinderen en zij willen dat ik de baan op ga, nieuwe dingen doe, en er is geen reden waarom ik dat niet zou doen.”

Wie Collins achter de drums wil zien zitten is er echter aan voor de moeite. Hoewel hij iets van zijn vaardigheid teruggekregen heeft, acht de man het onwaarschijnlijk dat hijzelf achter de drums zal zitten. Enkel de iconische drumsolo in “In The Air Tonight” zou de man nog zelf willen spelen. “Dat is iets waarvan ik voel dat ik het moet doen en het is gewoon een kwestie van kracht terugkrijgen.”

Zijn 15-jarige zoon Nicholas zal naar alle waarschijnlijkheid de drums voor zijn rekening nemen. “Nicholas is nog aan het leren, maar is nu al een fantastische drummer”, klinkt het. Vorig jaar al mocht Nicholas proeven van het artiestenbestaan tijdens een eenmalig optreden voor de Little Dreams Foundation en volgens Collins was de hele band toen zeer onder de indruk.

Collins werd bekend als drummer en vervolgens frontman van de rockband Genesis. Zijn eerste soloalbum kwam er al in 1981 met de hit “In The Air Tonight”. Hij won maar liefst 6 Grammy’s en won zelfs een Oscar voor Best Original Song voor het nummer “You’ll Be In My Heart” in de Disney-film Tarzan.

Collins zal voorlopig enkel in Londen, Keulen en Parijs optreden, dus wie hem wil zien zal een kleine uitstap moeten maken. De tour gaat van start in Londen op 4 juni 2017.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees