Hengelen vissers binnenkort ook naar olympische medaille?

Hengelen vissers binnenkort ook naar olympische medaille?

Het wereldkampioenschap vissen in Gent in 2012 Foto: Lisa Van Damme; LVD

Hengelsportliefhebbers, maak uw borst maar nat en begin duchtig te trainen. Want wie weet kan u over enkele jaren wel een olympische medaille scheppen voor België. De internationale sportvisfederatie CIPS dient zijn kandidatuur in om van “vissen” een olympische sport te maken.

Volgens Voorzitter Ferenc Szalay maakt sportvissen een goede kans om opgenomen te worden bij de olympische sporten. “Het is een oude en eerlijke sport. Het zou enorm bijdragen aan de olympische gedachte”, aldus Szalay.

Het olympische vissen zou bestaan uit verschillende onderdelen: vliegvissen, zoutwatervissen, zoetwatervissen en sportvissen.

Onmogelijk denkt u? Vissen was echter in 1900 in Parijs al eens onderdeel van de Olympische Spelen, al was het toen echter geen olympische sport. En voor de Spelen van Tokio 2020 werden ook andere niet zo evidente sporten als skateboarden, surfen en muurklimmen geselecteerd.

Slaan de hengelaars de Olympische Spelen van 2024 aan de haak of vissen ze achter het net? Het wordt allicht een zware dobber.

Corrigeer