Dorpsraad lanceert verkeerscampagne

Inwoners vragen voorbijrazend verkeer: kijk je wel goed uit?

Foto: Margo Tilborghs

Kalmthout - Om aandacht te vragen voor de zwakke weggebruikers lanceert de dorpsraad van Achterbroek een campagne met foto’s van inwoners.

Al van bij het begin staat verkeersveiligheid hoog op de agenda bij de dorpsraad in Achterbroek. “Er werden al veel suggesties gedaan en er vonden al talloze vergaderingen met diverse instanties plaats”, zegt Ann Francken van de raad. “Tot op heden is de verkeersveiligheid in het dorp nog niet verbeterd. De heraanleg van het kruispunt in de Roosendaalsebaan staat al jaren op de planning, maar het blijft een gevaarlijke baan, waar kinderen en ouderen amper durven fietsen, terwijl dit wel de dorpskern is. Met de invoering van de kilometerheffing is het zwaar verkeer in Achterbroek nog toegenomen en de fietspaden naar Kalmthout en Brasschaat zijn nog steeds niet volledig. Zijstraten kreunen onder sluipverkeer en overdreven snelheid. We zijn er van overtuigd dat het écht beter kan.”

Om aandacht te vragen voor de zwakke weggebruikers in Achterbroek, lanceerde de dorpsraad een verkeerscampagne. In de straten staan borden met foto’s waarop inwoners van Achterbroek staan. Kinderen, maar ook volwassenen, vragen aandacht en hebben een boodschap voor de bestuurders. Hey, kijk je wel goed uit? Wij gaan naar onze jeugdbeweging ! Of: Hey, kijk je wel goed uit? Wij gaan naar school !

De borden staan afwisselend op de Brasschaatsteenweg, Kalmthoutsesteenweg, Roosendaalsebaan, Achterbroeksesteenweg, Heiken en in de Kapelstraat. “Omdat de vier hoofdstraten gewestwegen zijn, gelden hier specifieke regels en moeten ze afwisselend geplaatst worden”, zegt Francken nog. “Met deze actie hoopt de dorpsraad dat mensen weer even stil staan bij de gevaren op de baan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio