Militairen zullen erkend worden als werknemers met een zwaar beroep

© Photo News

Minister van Defensie Steven Vandeput is ervan overtuigd dat militairen zullen erkend worden als werknemers met een zwaar beroep. Dat verklaarde hij dinsdag in De Ochtend in een reactie op de kritiek van de legervakbonden op de te bruuske verhoging van de pensioenleeftijd voor de militairen.

Volgens de minister vallen de militairen zeker onder de vier criteria om in aanmerking te komen voor een zware taak of een zwaar beroep, wat de pensioenregeling kan beïnvloeden. Maar in welke mate dat zal zijn, komt toe aan de pensioencommissie, zei Vandeput.

De minister, die ook bevoegd is voor Ambtenarenzaken, wees er ook op dat hij werkt aan een versoepeling van de horizontale mobiliteit in de overheidsdiensten. Dat betekent dat gemakkelijker van de ene dienst naar de andere kan overgestapt worden.

Dat is van belang voor oudere militairen die gemakkelijker zouden kunnen overstappen naar andere overheidsdepartementen. “De teksten zijn bijna klaar en de regeling zal wellicht sneller in voege treden dan de verhoging van de pensioenleeftijd bij Defensie”, zei Steven Vandeput.

Video

Keuze van de redactie