Pechvogel van het jaar: man dient winnend lottobiljet dagje te laat in en loopt 76 miljoen euro mis

© Algemeen Dagblad

De 64-jarige Peter Driessen kon zijn geluk niet op toen hij zag dat zijn cijfers de Eurojackpot hadden gewonnen. “Ik dacht: yes, ik heb de hoofdprijs. Maar toen las op zaterdag ik dat het de uitslag van vrijdagavond was”, vertelde de Rotterdammer aan het Algemeen Dagblad. Hij leverde zijn ticketje één dagje te laat in en loopt zo 76 miljoen euro mis.

mrra

De man moet nog één jaar werken als kraanmachinist, maar hij had evengoed kunnen gaan rentenieren op de Bahamas. “Ja, praat me er niet over”, zegt Peter. “Zo stom! Omdat ik het één dag te laat indiende, deed ik zogezegd pas mee aan de trekking van de vrijdag erop.”

“Ik zou mijn dochter Jessica een mooi bedrag geven en mijn kleinkinderen Milan, Keano en Lizzy”, mijmert hij. “Voor mezelf en mijn vrouw zou ik een mooie patiobungalow kopen aan het eind van de Dordtsestraatweg. En er zou ook een nieuwe auto komen. Een gewone, hoor.”

Sommige vinden Pieter een echte pechvogel, maar andere Nederlanders zijn heel wat minder mild gezind. “Zijn eigen schuld!” klinkt het nu. Andere stemmen suggereren dat hij het allemaal verzonnen heeft: “Wie zegt er dat hij niet pas na het bekendmaken van de winnende getallen, zijn lot heeft ingevuld?”

Video

Keuze van de redactie