Voorstel ligt op tafel

Volgend jaar 8 in plaats van 9 renners per ploeg in de Tour?

Volgend jaar 8 in plaats van 9 renners per ploeg in de Tour?

Team Sky Foto: EPA

Het voorstel ligt op tafel. De Tourorganisatie wil in 2017 naar acht in plaats van negen renners per ploeg. De reden ligt voor Tour-baas Christian Prudhomme voor de hand. “Wij zijn voorstanders van meer spektakel. Met een renner minder per ploeg wordt de wedstrijd moeilijker te controleren.”

Of deze vernieuwing er ook komt, hangt af van de UCI. “Nu is het aan Cookson om te tonen of hij openstaat voor vernieuwing en ons voorstel aanvaardt”, zegt Prudhomme. “Na de wegrit in Rio was hij de eerste om te zeggen dat de wedstrijd fantastisch was. Dat was een wedstrijd met vijf renners per ploeg. Waarom dan niet instemmen met acht renners per ploeg in de Tour?” Titelverdediger Chris Froome ziet er geen graten in. “Negen of acht, dat maakt niet uit. Er zijn al koersen met zes gereden. Aan het eind halen de sterkste ploegen het toch.”

Of er bij een verlaging naar acht ook meer ploegen startrecht krijgen, is nog onduidelijk. Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert stuurden alvast een afgevaardigde om de Tourorganisatie te paaien.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden