REACTIES. Preud’homme weggestuurd: “Hoop dat UEFA begrip heeft"

© photonews

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Diepe ontgoocheling uiteraard bij de spelers en de trainer van Club Brugge na de late fatele tegengoal tegen FC Porto in de Champions League (1-2). “Dit is héél zuur”, klonk uit alle monden.

md

Club Brugge leek dinsdag op de derde speeldag in Groep G van de Champions League tegen FC Porto op een 1-1 gelijkspel af te stevenen. In de toegevoegde tijd ging de bal nog op de stip en maakte André Silva er 1-2 van. Club blijft zo puntenloos laatste in de groep. "Dit komt bijzonder hard aan. We moeten verder, maar Europees voetbal is na de winterstop quasi voorbij. Laat ons lessen trekken uit deze wedstrijd", vertelde Michel Preud'homme na de wedstrijd.

De coach was fel ontgoocheld over de nederlaag, maar tevreden over de manier waarop zijn spelers hadden gepresteerd: “We hebben iets op poten gezet en we hebben het goed gedaan vanavond. De grote fout die we vandaag maakten is dat we de 2-0 niet hebben gescoord. Als die tweede goal valt, verlies je hier niet. En dan merk je in de tweede helft dat onze eerste helft veel fysieke inspanningen heeft gekost. Zij kunnen dan kwaliteitsvol wisselen en dat konden wij niet. Wij moesten ook wissels doorvoeren, maar we konden niet dezelfde kwaliteit op het veld brengen als Porto. Als je ziet wat zij op het veld hebben staan: hun rechtsback trapt de bal zuiver in de winkelhaak.”

"Weggestuurd? Ik was niet blij, dat zal je wel begrijpen"

Preud’homme werd bij de strafschop in de 92e minuut nog naar de tribune verwezen. “Ik heb uit boosheid iets van plastiek tegen de televisie gegooid, tegen de boarding getrapt. Gewoon uit frustratie. Ik vond dat niet erg, de vierde scheidsrechter blijkbaar wel. Voldoende om me uit de dug-out te verbannen. Nu ja, ik was niet blij met die strafschop, dat zal je wel begrijpen, en er was nog die andere beslissing (kopstoot aan Vossen, nvdr.) waarover ik me kon opwinden. Maar wat kan ik daaraan doen? De ref heeft de macht, wij moeten ondergaan. Het zij zo. Ik was gefrustreerd, ik hoop dat de UEFA begrip heeft."

"Dat zijn ook allemaal kleine dingen. Belangrijker is ons verlies. Met nul op negen moeten we nu realistisch zijn. Het is over voor ons in Europa. We zullen de komende wedstrijden gebruiken om te leren en het beste er van te maken.”

Spelers praten niet meer over kwalificatie

“Dit is een enorme ontgoocheling”, reageerde een gefrustreerde Ruud Vormer. “We speelde een goede eerste helft, maar kregen het dan lastiger. We gingen te laag staan en die kleine, vinnige mannetjes van FC Porto kunnen wel wat. We hadden het zelf moeten afmaken. Ik kreeg ook een prima kans, maar legde hem ernaast. En dan valt die tegengoal... dan zakt het bij ons in elkaar. Dit hebben we aan onszelf te danken. Het is nu voorbij voor ons, daar moeten we realistisch in zijn. De komende drie matchen ind e Champions League spelen we nog voor de eer van onszelf, de club en het Belgisch voetbal.”

“We hadden minstens een punt verdiend”, vond verdediger Stefano Denswil. “We hebben héél hard geknokt maar zijn niet 90 minuten scherp gebleven. We hebben goed gespeeld en de kansen gekregen om het af te maken. Als we hier een puntje hadden behaald, hadden we nog vooruit kunnen kijken, nu is het over.”

Jelle Vossen, de uitblinker bij Club, gaf er niet veel om dat hij gescoord had in de Champions League. “Ik had liever drie punten gehad. We zijn prima begonnen, hebben ze goed vastgezet en druk naar voor gegeven. Onze voorsprong was verdiend. Nadien nam Porto de match over, zonder gevaarlijk te zijn. We hadden zelfs nog de kansen om de 2-0 te maken. Dat zijn de details die je moet grijpen om een match dood te maken. In de Champions League krijg je dan het deksel op de neus.”Aanvoerder Timmy Simons zag het zo. "In de tweede helft scoorden we bijna de 2-0, maar daarna zakten we helemaal weg. We verloren voeling op de flanken en kregen geen diepgang meer in de zestien", klonk het in Simons' analyse."Ik heb wel een goede mentaliteit gezien bij mijn teamgenoten. Er was zeker voldoende werklust. Ik hoop dat we dit kunnen doortrekken in de topper van komend weekend tegen Anderlecht, maar ik kan niet ontkennen dat de ontgoocheling vandaag zeer groot is. We stonden er zo goed voor", sakkerde Simons, die er in de terugwedstrijd tegen Porto wegens een schorsing niet bij zal zijn.

Ook Benoit Poulain beseft dat de landskampioen zijn laatste kansen in de Champions League verspeeld heeft. "We staan na drie matchen zonder punten. Het is over en uit voor Club Brugge. We gaan de nog komende wedstrijden toch aanvatten met volle moed en met de intentie om er nog iets van te maken. De strafschop was terecht. Claudemir kwam te hard in, mede omdat hij vermoeid was. Dit is een zure nederlaag.""We hebben het ons in de tweede helft zelf veel te moeilijk gemaakt door Porto te laten komen. Zo zijn we aan die twee tegendoelpunten gekomen", vond de Franse verdediger. "Bij Porto waren er in de tweede helft verse krachten bijgekomen en daar hadden wij het wel knap lastig mee. Met de komst van Brahimi en Corona begonnen zij immers iets hoger te spelen en ging de snelheid wel de hoogte in bij Porto. We verloren daardoor de controle op het spel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Club Brugge