- - “Het is niet meer mijn Standard”

Paul-José Mpoku: “Met Club Brugge wou ik zelfs niet praten”

© BELGAIMAGE

De Europa League-match tegen Panathinaikos morgenavond betekent voor Standard een hartelijk weerzien met Paul-José Mpoku (24). Het gevoel is geheel en al wederzijds: Mpoku prijst zich gelukkig dat de Griekse club hem huurt van Chievo. “Chievo heeft me gedegouteerd van het voetbal.”

ldh

“Chievo had serieus geïnvesteerd om me te halen, maar in de eerste match blesseerde ik me”, aldus Mpoku. “Tijdens mijn afwezigheid draaide de ploeg goed en de coach (Roland Maran, nvdr.) werkte met een groep van maximaal 13 spelers. Waar ik niet bijhoorde. Ik kon zo scherp trainen als ik wou, ik kreeg geen kans. Van elke dribbel die ik deed, maakte hij een staatszaak. Panathinaikos wou me in januari al huren, maar ik wou bewijzen dat ik de Serie A aankon. Maar Chievo weigerde me uit te lenen aan een andere club uit de Serie A.”

Interesse van Club

Er waren nog andere clubs geïnteresseerd in Mpoku. “Club Brugge nam contact op met mijn advocaat”, aldus Mpoku. “Maar ik heb hem meteen laten weten dat ik niet wou onderhandelen met Club. Omdat mijn ambities hoger lagen dan een terugkeer naar België. En omdat ik in België maar één shirt wil dragen: dat van Standard.”

Standard dat morgenavond de tegenstander is van Panathinaikos. Een terugkeer op bekend terrein voor Mpoku? “Het is niet meer het Standard dat ik heb gekend. Het is niet meer mijn Standard. Waarom? Om te beginnen is er geen aanvalslinie meer. Met alle respect: dit Standard boezemt me geen angst in. Ze hebben geen grote namen meer zoals Batshuayi, Ezekiel of Carcela.”

Meer over Standard de Liège