Vrouw vecht voor leven na uitslaande woningbrand

© tlg

Een oudere vrouw vecht voor haar leven na een uitslaande woningbrand in de Oostmeers in Brugge. Er was een enorme rookontwikkeling. De bewoonster werd bewusteloos uit het huis gedragen.

Tim Lescrauwaet

Voorbijgangers verwittigden dinsdagavond even na 20 uur de hulpdiensten. Een brand in een rijwoning in de Oostmeers in het centrum van Brugge veroorzaakte een grote rookontwikkeling.

De brandweer moest de voordeur forceren om het huis binnen te geraken. Een dikke rookwolk kwam hen meteen tegemoet. De brandweermannen konden de bewusteloze bewoonster snel lokaliseren. De oudere vrouw werd naar buiten gedragen en meteen gereanimeerd. Inmiddels werd de brand binnen intensief bestreden.

Kijklustigen

De reanimatie op straat duurde een hele tijd. De hulpverleners kregen al snel assistentie van de MUG-dienst, die zich verder over de bewoonster ontfermde. De vrouw werd uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht. Daar vecht ze voor haar leven.

De brand in het drukke stadscentrum lokte heel wat kijklustigen. De politie zorgde ervoor dat die op een afstand bleven door een perimeter in te stellen.

Hoe het vuur precies is ontstaan, is nog niet duidelijk. Meer dan vermoedelijk zal het parket een branddeskundige aanstellen om de precieze omstandigheden na te gaan.

De vrouw woonde volgens enkele buurtbewoners al een achttal jaar alleen in het rijhuis. De woning zal hoogstwaarschijnlijk een hele tijd onbewoonbaar zijn. In heel het huis is er rookschade en alle ramen zijn zwartgeblakerd. De brandweer moest de brand met een ladderwagen van bovenaf bestrijden. De hele tijd bleef er rook uit het dakraam en de voordeur naar buiten rollen. Omstreeks half tien konden de spuitgasten opnieuw richting de kazerne.

Video

Keuze van de redactie