Chaotische ochtendspits in en rond Antwerpen: “Echte heksenketel”

© BFM

© bfm

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het verkeer in en rond Antwerpen zit woensdagochtend helemaal vast door een aantal verkeersongevallen. Het begon om 5.30 uur met een oplegger die losgekomen was en de aansluiting van de A12 met de Antwerpse Ring volledig versperde. Twee nieuwe ongevallen zorgen voor complete chaos. De hinder zal nog geruime tijd duren.

tg

Een losgekomen oplegger versperde woensdagochtend vroeg de weg op de aansluiting van de A12 en de oprit naar de Antwerpse Ring. De oprit werd afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via Kleine Bareel. “Kort na 05.30 uur is een vrachtwagen zijn oplegger verloren, waardoor de weg versperd is op de lus van de A12 vanuit Nederland naar de ring richting Gent”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Twee uur later, iets voor 07.30 uur, was de rijweg vrijgemaakt. Maar de verkeerschaos was dan al niet meer te overzien. “Vooraleer de oplegger getakeld kon worden, moest de lading voedingsmiddelen verwijderd worden. Bovendien was de brandstoftank gescheurd zijn, waardoor er brandstof lekte.”

Nog meer ongevallen

© bfm

Intussen gebeurde er om 5.45 uur ook een ongeval in Borgerhout, richting Antwerpen, waar twee rijstroken afgesloten werden. Een vrouwelijke trucker die nog in opleiding was, miste daar de bocht en ramde een ander voertuig. Het duurde tot 7.45 uur voor de weg daar kon vrijgegeven worden omdat een vrouw in het voertuig gekneld zat en door de brandweer moest bevrijd worden. Maar door de verkeerschaos duurde het even voor die ter plaatse waren.

En alsof het nog niet erg genoeg was, gebeurde er ook nog een aanrijding in Antwerpen-West. Daar reden een personenwagen en een vrachtwagen op elkaar. Daarbij werden ook een verlichtingspaal en de vangrail beschadigd en kwam er olie op de weg te liggen.

“Vermijd Antwerpen”

“Gevolg is dat het verkeer rond Antwerpen een echte heksenketel is. De Ring zit volledig dicht en ook op alle snelwegen naar Antwerpen is het lang aanschuiven. Op de E17 richting Antwerpen staat het verkeer zelfs stil vanaf Sint-Niklaas-centrum. Het is daar ruim een uur aanschuiven. Bij het parkeerterrein van Kruibeke op die E17 is in volle ochtendspits ook nog een bus in panne gevallen”, zegt Peter Bruyninckx.

Maar ook op de kleinere toegangswegen richting Antwerpen is het zeer druk. “Wij raden iedereen dan ook aan Antwerpen voorlopig te vermijden. Wie dat kan vertrekt beter iets later. Want de hinder zal nog geruime tijd duren”, zegt het verkeerscentrum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Video

Keuze van de redactie