Dit zijn enkele handige trucjes om je eten langer vers te houden

© Pinterest

Sommige groenten, kruiden en fruit zijn maar een kort leven beschoren. Er bestaat dan ook een heel arsenaal aan trucjes om bepaalde producten langer vers te houden zodat je ze toch niet meteen de vuilbak in hoeft te gooien. Beter om de verspilling tegen te gaan en goed voor de portemonnee. We zetten er enkele op een rijtje.

flb
  • Doe sla in een bokaal

Eenmaal de zak sla geopend is, zul je merken dat de blaadjes snel slap en bruin worden. Om dat tegen te gaan doe je de overschot van de zak in een luchtdichte bokaal. Als je dan toch bezigt bent, kun je er meteen ook een hippe salad jar van maken.

  • Snij het kroontje van de ananas er af

Om een ananas langer te bewaren, snij je er best de kroon met de bladeren af. Bewaar de ananas ook op zijn kop, dat zorgt ervoor dat de suikers opnieuw beter verdeeld worden nadat die door het verschepen allemaal naar de bodem waren gezakt.

  • Wrijf kaas in met olie

In plaats van te blijven klungelen met het papier of de plastic folie van de kaas, haal je die meteen na de aankoop er best uit om die vervolgens in te wrijven met olie en ze in een luchtdicht diepvrieszakje te bewaren. Het werkt naar verluidt echt om de kaas handig en langer goed te houden. De olie zou namelijk schimmelvorming tegengaan.

  • Vries eigeel of dooiers, kruiden, rode wijn en tomatenpuree in

Je hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar eieren kun je invriezen. Dat is handig als je bijvoorbeeld voor een gerecht enkel het eigeel of de dooier nodig hebt. Zo hoef je een van de twee niet weg te gooien. Hetzelfde geldt voor tomatenpuree en kruiden, waarvan je vaak altijd met een restje overblijft. Giet ze in een ijsblokjesvorm zodat je ze gewoon de volgende keer kunt gebruiken. Ook een restje rode wijn kan zo de blokjesvorm in. Ideaal om later in een stoofpotje of saus te gebruiken.

  • Tape het einde van bananen in

Bananen, ze worden steeds snel bruin voor je het goed en wel doorhebt. Daarom is het handig om de steel van de tros in te tapen of ze te omwikkelen met plastic folie of aluminiumfolie. Met dit eenvoudig trucje blijven ze langer geel.

  • Leg een marshmallow bij de suiker

Heb je liever niet dat je suiker gaat klonteren? Dat los je snel op door een marshmallow mee in de voorraadpot te gooien. Het vocht in het snoepje zorgt ervoor dat de suiker niet uitdroogt.

  • Bewaar appels bij aardappelen

Appels bewaar je beter bij de aardappelen dan bij andere stukken fruit. De gassen die ze vrijlaten maken dat het andere fruit sneller bederft, maar maken ook dat de aardappelen niet kiemen.

Meer lifestyle

Video

Keuze van de redactie