Hier liggen de duurste Europese skigebieden

© Shutterstock

Als de winter er weer aankomt, begint het bij fervente skiërs alweer te kriebelen om de latten boven te halen. In Europa vind je heel wat skigebieden, maar het ene is al duurder dan het andere. Vooral in Zwitserland lijk je er niet meteen goedkoop vanaf te komen.

flb

De nieuwe Duitse applicatie 'Schnee und Mehr - Der Atlas' verzamelt informatie over alle skigebieden van de Alpen. Het focust daarbij ook op de prijzen voor skipassen die op de verschillende plaatsen gehanteerd worden. Zo zouden de zes duurste gebieden allemaal in Zwitserland liggen.

Helemaal bovenaan de ranglijst prijkt Zermatt-Val d'Aoste, gevolgd door Zermatt-Cervinia, Zematt, Engadine-St-Moritz en Quatre Vallées-Verbier. Bij die eerste betaal je voor een skipas van zes dagen bijna 600 euro. In Zwitserland ben je dan weer het goedkoopst af in Gstaad en Adelboden-Lenk, waar je maar de helft betaalt van het duurste pas.

Toch een beetje goed nieuws: de prijzen in Zwitserland stabiliseren wel. In Frankrijk wordt er dit seizoen gemiddeld wel 2 procent meer aangerekend voor een skipas, dat brengt de prijs op gemiddeld 271 euro. Bij onze zuiderburen zijn Chamonix, Les Arcs en Trois Vallées de duurste skigebieden. In Italië is dat Dolomiti Superski. Toch betaal je hier overal nog steeds niet meer dan de helft dan van wat de duurste Zwitserse skipassen kosten.