Dit is de meest beloftevolle Vlaamse onderneming van 2016

© dhh

MediaGeniX uit Groot-Bijgaarden is door de Vlaamse Regering verkozen tot Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2016. Het bedrijf is Europese marktleider in broadcastmanagementsystemen en draaide in 2015 een omzet van 21 miljoen euro.

Dieter Hautman

In het kader van de uitreiking van de award voor de Onderneming van het Jaar 2016, werd ook de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2016 uitgereikt. Die award viel te beurt aan MediaGeniX uit Groot-Bijgaarden. CEO Dirk Debraekeleer van MediaGeniX mocht de prijs aannemer van Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA). MediaGeniX is al de elfde naam op de lijst van winnaars van de award.

Het bedrijf uit Groot-Bijgaarden werd in 1992 opgericht en is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen. MediaGeniX is de ontwikkelaar van WHATS'On, dat dagelijks gebruikt wordt door 65 mediagroepen voor 1.700 radio-, TV-, en online videokanalen in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. MediaGeniX stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2015 een omzet van 21 miljoen euro. Dankzij die uitzonderlijke exportresultaten won he bedrijf ook al de Leeuw van de Export 2016 award.

CEO Dirk Debraekeleer van MediaGeniX is bijzonder fier op de award. “Dit doet ongelooflijk veel plezier. Ook onze mensen zijn erg tevreden met de award. De voorbije jaren hebben we allemaal erg hard gewerkt en zijn we steeds verder gegroeid. Als je dan deze erkenning krijgt, geeft dat wel de nodige motivatie.”

Video

Keuze van de redactie