André Greipel (34) verteert Duits WK-debacle in Abu Dhabi

André Greipel: “Duitse federatie heeft mij en Kittel unfair behandeld”

De Abu Dhabi Tour maakt zich vandaag op voor het eerste grote sprintduel tussen de ambassadeur van deze vierdaagse, Mark Cavendish, en André Greipel. Hoewel, de Duitser van Lotto-Soudal is sinds zondag half in vakantiemodus. “Zelfs een sprintzege hier spoelt de ontgoocheling van Qatar nooit meer door.”

Hoe kijk je terug op dat WK, waar je bij de topfavorieten hoorde en nooit op koers lag voor deregenboogtrui?

“Het was in de eerste plaats unfair voor Marcel en mij hoe we vooraf door de Duitse federatie werden behandeld. Ze speelden mentale spelletjes met ons. Marcel en ik waren in de aanloop naar het WK onszelf niet. Vorig jaar zeiden ze in Richmond dat het voor Degenkolb was en dit keer voor mij. Ik ging daarvan uit, maar uiteindelijk verloor ik veel energie om te proberen te tonen dat ik de leider was van de Mannschaft. Nu weet ik beter. Ik had beter de dingen gedaan zoals ik altijd deed, want uiteindelijk is het allemaal voor niets geweest. Onze bond is ook verantwoordelijk voor veel slechte resultaten in september. Ik weet dat ik betere sprinten in de benen had dan dit.”

Wat gaat er dan door je heen als je daar in Doha als 42ste van de fiets stapt?

“Het was een ramp. Voor mezelf. Voor de bond. Voor iedereen. Al leerde ik er ook veel van. Voor het verdere leven, voor mijn kinderen. Hoe zeggen ze dat nu weer? Als er twee vechten voor een been, loopt de derde ermee heen.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.