CLUBNIEUWS. Ref Club Brugge-Anderlecht bekend, Joao Carlos verlaat Jupiler Pro League

© BELGA

Racing Genk, AA Gent en Anderlecht treden vanavond aan in de Europa League, zondag staat in de Jupiler Pro League de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Een overzicht van alle clubnieuws.

waw,jug

Erik Lambrechts is zondag de scheidsrechter in de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. De 32-jarige ref stond afgelopen weekend nog in 1B te fluiten bij Antwerp-OH Leuven. Voor de beloftevolle Lambrechts is het al zijn tweede topper dit seizoen na eerder Anderlecht-AA Gent.

Spajic ook onzeker voor Club Brugge

Uros Spajic

reisde wel met Anderlecht mee naar Mainz, maar zoals verwacht raakt de Serviër niet speelklaar. Zijn omgeslagen enkel was gisteren nog altijd gezwollen en hij is zelfs onzeker voor de topper van zondag tegen Club Brugge.

Stéphane Badji

zal zijn plaats als rechtsback innemen, want Appiah is nog niet mee. Door de blessure van Chipciu blijft

Massimo Bruno

rechtsbuiten en

Ivan Obradovic

mag voor het eerst in een Europees duel dit seizoen op de bank plaatsnemen.

Te vroeg voor Dompé

Jean-Luc Dompé kwam weer aansluiten bij de groep van Standard, maar de match van vanavond komt te vroeg voor hem. Andrade (knie), Legear en William (allebei spieren) zijn onzeker. Voor de laatste komt het nog goed uit, want op Kortrijk viel hij door de mand. Maar Jankovic recupereert sowieso Fai op de rechtsachter, dus kunnen Scholz en Laifis centraal spelen. Raman speelde maandag 45 minuten met de beloften, maar wellicht krijgt Sa vanavond voorin opnieuw zijn kans naast Belfodil.

Sclessin zal vanavond niet uitverkocht zijn voor het duel tegen Panathinaikos. De club verwacht zo’n 12.000 toeschouwers. Voor het duel van zondag tegen Waasland-Beveren zijn er eveneens nog kaarten beschikbaar. Standard lanceerde gisteren op zijn website een oproep aan de supporters om zich koest te houden tijdens de komende Europese opdrachten.

Buffel speelklaar voor Genk

Thomas Buffel ging voluit op de slottraining en geraakt speelklaar voor de match vanavond tegen Bilbao. In vergelijking met zaterdag verliest Walsh waarschijnlijk zijn basisplaats opnieuw aan Castagne Peter Maes selecteerde 21 spelers om een jonge speler als Sabak de ervaring van de voorbereiding van een Europese match mee te geven.

© BELGA

Blessures bij Westerlo en STVV

Jacky Mathijssen kan bij Westerlo voorlopig nog geen beroep doen op Benji De Ceulaer. Het herstel van de aanvaller verloopt voorspoedig. Zonder nieuwe problemen kan de Genkenaar eerstdaags de looptrainingen hervatten. De partij van zaterdag tegen Charleroi komt nog te vroeg.

Sascha Kotysch (lies/adductoren) bleef gisteren nog aan de kant bij STVV, Yohan Boli trainde wel weer mee. Hij raakt fit voor de derby.

Joao Carlos op weg naar exit

Lokeren-verdediger Joao Carlos is op weg naar de Verenigde Arabische Emiraten. Als alles goed gaat, trekt de 34-jarige centrale verdediger van Lokeren voor een seizoen – met een optie op twee extra seizoenen – naar Al-Jazira, de ploeg van ex-ploegmaat Mbark Boussoufa. “Het papierwerk is rond”, bevestigt technisch directeur Willy Reynders. “Joao Carlos moet enkel nog zijn medische keuring ondergaan.” De speler trok dinsdagavond al naar de Verenigde Arabische Emiraten en legde gisterenavond zijn medische tests af. De transfer moet ten laatste vandaag afgerond zijn aangezien de transfermarkt om middernacht sluit.

(who)

(jug)

Video

Keuze van de redactie