Mode

Zijden slipje is toch niet zo goed voor je

Zijden slipje is toch niet zo goed voor je

Foto: Shutterstock

Een zijden slipje mag je misschien het ultieme gevoel van luxe bieden, volgens een Amerikaanse gynaecologe hou je het toch best bij katoen. Vooral vrouwen die een gevoelige huid hebben of vaak kampen met vaginale schimmelinfecties hebben er baat bij om hun zijden ondergoed voortaan onder in de ondergoedlade op te bergen.

Slipjes uit synthetische stoffen draag je beter niet. Dat is algemeen bekend. Maar de Amerikaanse gynaecologe, Raquel Dardik benadrukt nu op de nieuwswebsite Refinery.com dat je best ook je zijden ondergoed inruilt voor katoenen ondergoed. "De huid rondom de vagina is net iets gevoeliger dan de huid op andere plekken van het lichaam, waardoor je er sneller last krijgt van irritaties wanneer de huid in contact komt met irriterende materialen," verklaart Raquel Dardik. "Katoen is dan ook de veiligste keuze om huidreacties te voorkomen."

Maar katoen is niet enkel vriendelijker voor de huid, het helpt ook in de strijd tegen schimmelinfecties, aldus Raquel Dardik. "Katoen ademt, in tegenstelling tot zijde, waardoor vocht niet in het ondergoed wordt vastgehouden. Vocht vormt immers de ideale voedingsbodem voor schimmels en kan bijgevolg vaginale schimmelinfecties veroorzaken. Vrouwen die vaak kampen met dergelijke infecties hebben er dus baat bij om katoenen slipjes te dragen of tenminste voor slipjes met een katoenen voering te kiezen."

 

 

 

 


 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees