Amerikaanse media: “Clinton is winnaar van derde debat”

Hillary Clinton heeft het derde presidentiële debat gewonnen. Daarover lijken de Amerikaanse media het eens te zijn.

De kijkers van CNN vinden dat Hillary Clinton (52 procent) beter geschikt zou zijn voor het presidentschap dan Donald Trump (39 procent). Ze waren het ook vaker eens met Clinton (50 procent) dan met haar tegenstander (47 procent).

Wanhopige Donald Trump

The New York Times zag vooral een wanhopige Donald Trump tijdens het debat. “Met nog twintig dagen te gaan voor de verkiezingsdag, voelde het debat minder aan als een discussie tussen gelijken. Het leek eerder een laatste wanhopige poging van een wegkwijnende kandidaat (Donald Trump) om zichzelf te redden.”

Ook Fox News kroont Hillary Clinton tot winnares. De journalisten noemden het “het sterkste debat van de drie” voor Trump, maar waarschuwt dat “alle winst mogelijk teniet werd gedaan door één antwoord”. “Hillary Clinton kreeg lastige, indringende vragen over abortus, open grenzen en WikiLeaks-onthullingen... Terwijl aanhangers van Trump reden hebben om blij te zijn met dit debat, waarin Trump veel sterker overkwam dan bij hun eerste confrontatie, heeft hij niet genoeg gedaan om de presidentsrace om te keren. Meer nog: met één antwoord heeft Trump mogelijk alle vooruitgang opnieuw tenietgedaan. Door te weigeren om te zeggen of hij het resultaat van de verkiezingen zal aanvaarden.”

“Complete ramp”

Volgens de Washington Post was die uitspraak van Trump zelfs “een complete ramp”. “Het was zonder twijfel de sterkste en meest consistente Trump die we in alle debatten al gezien hebben. En toch was het geen goed debat voor hem. Helemaal niet. Het bepalende moment kwam toen hij weigerde om te bevestigen of hij het verkiezingsresultaat zou aanvaarden. Zijn “ik-zal-wel-zien-wat-er-op-dat-moment-gebeurt-antwoord was een complete ramp en zal het enige zijn waar mensen het na dit debat over hebben.”

 

Corrigeer

MEER NIEUWS