Vuye en Wouters lanceren nieuw project

Vuye en Wouters lanceren nieuw project

Foto: Bart Dewaele

Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters lanceren om 11 uur een nieuwe website en een nieuw logo. De ex-N-VA’ers willen als een eigen ‘fractie’ werken, met Wouters als voorzitster. Zo kondigt het duo donderdag aan in een interview op Doorbraak.be. Voor Vuye en Wouters zijn vragen over het oprichten van een nieuwe partij, samenwerking met het Vlaams Belang in een technische fractie in de Kamer of met Hermes Sanctorum in het Vlaams Parlement nog niet aan de orde.

Vuye en Wouters benadrukken nog dat ze niet willen natrappen naar de N-VA. ‘De N-VA ligt nu achter mij en ik heb niet de gewoonte om veel om te kijken. De toekomst ligt voor ons’, zegt Hendrik Vuye. Met twee zijn ze geen officiële fractie, maar ze willen wel als dusdanig door het leven gaan. De vraag of ze een eigen partij gaan vormen, vinden ze vandaag nog voorbarig.

De twee willen in het parlement gebruik maken van hun spreekrecht om aan te tonen dat België niet werkt. Daarnaast werken ze aan hun ‘Grendelboek’. ‘We bestuderen alle Belgische grendels’, licht Wouters toe. ‘Waar komen die grendels vandaan? Hoe werken ze? En hoe kan men de grendels omzeilen? We willen echt komaf maken met de mythe van de Grendelgrondwet’.

De website van Hendrik Vuye en Veerle Wouters is vanaf 11 uur online op het adres www.vuyewouters.be.

Corrigeer

NIEUWS