Drie horrorclowns opgepakt na bedreiging 13-jarige fietsers

Drie horrorclowns opgepakt na bedreiging 13-jarige fietsers

Foto: BELGAIMAGE

Mechelen - Twee 13-jarige fietsers zijn woensdagavond in Mechelen door horrorclowns bedreigd met een mes. Even later vatte de politie al een eerste verdachte van bijna zestien. Donderdag heeft ze ook de twee andere verdachten opgepakt.

Bij de politie Mechelen-Willebroek liep de oproep woensdagavond omstreeks 21u binnen. “Wij kregen de melding dat twee 13-jarige fietsers in de Eikestraat werden opgejaagd door drie ‘horrorclowns’ en dat ze werden bedreigd met een mes”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

De lokale politie stuurde onmiddellijk enkele patrouilles ter plaatse voor nazicht. Korte tijd later konden ze een jongeman van bijna zestien oppakken. De verdachte werd voor onderzoek overgebracht naar het politiecommissariaat. Zijn clownsmasker en kledij werden in beslag genomen.Donderdag zijn in de loop van de dag ook de twee andere verdachten opgepakt: jongens van vijftien en zestien jaar. 

“We nemen zulke meldingen zeer ernstig”, stelt hoofdinspecteur Van de Sande. “Dit is een gedrag dat wij niet kunnen en zullen tolereren. Bedreigingen onder welke vorm dan ook zijn onaanvaardbaar. De bestuurlijke verordering zegt dat het aangezicht te allen tijde zichtbaar moet zijn.”

Eerder doken er ook al dergelijke killerclowns op in Asen in de buurt van Gent. Het duo dat in As en omgeving onrust zaaide, werd al verhoord. De jonge mannen hadden geen criminele bedoelingen, maar er werd toch een proces verbaal opgesteld voor elk van hen. Over de clown in Gent kwamen geen meldingen binnen bij de politie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees