Rode Duivels verdwijnen uit top-3 FIFA-ranking

© Photo News

De Rode Duivels zijn van de tweede naar de vierde plaats op de FIFA-ranking gezakt. Argentinië blijft nummer één, Duitsland en Brazilië springen over Hazard en co.

De Rode Duivels begonnen het jaar als nummer 1 op de ranking en zakten in april 2016 naar de tweede plaats. Ze wonnen deze maand ook hun twee interlands, tegen Bosnië-Herzegovina (4-0) en Gibraltar (0-6). Toch zakken ze dus naar de vierde plek. Dat komt ook omdat de punten uit oktober 2012 wegvallen, een maand waarin de troepen van toenmalig bondscoach Marc Wilmots veel punten verzamelden met zeges tegen Schotland en Servië. De Duivels tellen nu 1.382 punten, Argentinië telt er 1.621, Duitsland 1.465 en Brazilië 1.410.

Duitsland en Brazilië

Duitsland pakt dus de plek van de Duivels over. De Mannschaft speelde net als België twee interlands (2-0 winst tegen Noord-Ierland en 3-0 winst tegen Tsjechië), maar omdat die tegenstanders hoger op de ranking staan dan de ploegen die de Rode Duivels bekampten, leveren ze meer punten op.

Brazilië is de nieuwe nummer drie. Het speelde en won twee wedstrijden (0-2 winst in Venezuela en 5-0 winst tegen Bolivië). Zo springt ook de Seleçao over onze nationale ploeg.

Zoals steeds moet de FIFA-ranking met een korrel zout genomen worden. Zo staat Portugal pas achtste, hoewel het het EK won. Chili is pas zesde, maar won wel twee jaar na elkaar de Copa America ten koste van...Argentinië.

Volgende ranking

De volgende FIFA-ranking wordt op

24 november

vrijgegeven. Daarvoor speelt de selectie van Roberto Martinez twee wedstrijden. Op woensdag 9 november spelen de Rode Duivels in de Amsterdam ArenaA een oefenmatch tegen Nederland. Vier dagen later (13/11) ontvangen Eden Hazard en co in de WK-voorronde Estland in het Koning Boudewijnstadion.

Top-10

1. Argentinië

2. Duitsland

3. Brazilië

4. België

5. Colombia

6. Chili

7. Frankrijk

8. Portugal

9. Uruguay

10. Spanje

Op de website van de FIFA vindt u de volledige ranking

Meer over Rode Duivels

Video

Keuze van de redactie