Goed voor je relatie: ga donderdag op date

© *

"Maak van donderdag date-dag en blijf ook met je partner beste vrienden". Met deze slogan lanceert Minister van Welzijn Jo Vandeurzen een nieuwe campagne die koppels moet aanzetten om elkaar tussen het jongleren met werk, vrije tijd en kinderen niet uit het oog verliezen.

tib

Voor u zich afvraagt waar de minister zich in godsnaam mee bemoeit: onderzoek toont aan dat een goede relatie bijdraagt tot het geluksgevoel en dat een positief gezinsklimaat belangrijk is voor de manier waarop kinderen opgroeien. "Eén van de aanbevelingen van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen was dan ook op een campagne te voeren waarmee we mensen op een ludieke manier vertellen dat het belangrijk is om aan een relatie te werken", legt Minister van Welzijn Jo Vandeurzen uit in het programma 'Hauteliet' op Radio 1. "Met luchtige tips willen we dat mensen het idee opdoen dat een relatie iets is waarop je moet inzetten, waar je een inspanning voor moet doen".

Eén van die ludieke tips is van donderdag een date-dag maken, waarop beide partners hun agenda vrij houden en tijd maken voor elkaar. Plannen om tijd te maken voor elkaar en een babysit zoeken, dan maar? Volgens psycholoog en relatietherapeut Lieven Migerode is vooral het idee achter de campagne belangrijk. "Planning houden we misschien niet vol, maar het idee dat je tijd blijft maken voor elkaar en bereikbaar blijft, is belangrijk. Het doet al veel als je aan elkaar vraagt of je goed geslapen was of hoe de dag op het werk was.Het is fijn dat de campagne aanhaalt dat een gezonde relatie veel bijbrengt aan het welzijn van veel mensen", zegt hij in Hautekiet.

Meer info en tips vind je op www.tijdvoorjerelatie.be

Ga jij regelmatig op date met je partner of heb je een andere manier om je relatie speciaal te houden? Stuur ons een mailtje en laat (anoniem) weten hoe jullie tijd blijven maken voor elkaar.

Meer lifestyle

Video

Keuze van de redactie