De droom van elke verbouwer, koppel vindt fortuin in verborgen koffers

© Imgur Brakin12

Bij verbouwingen aan hun huis stootte dit koppel eerst op bizarre tekeningen op de blootgelegde muren. Sommigen lijken zelfs swastika’s te zijn. Maar dan, als ze het plafond willen renoveren, stoten ze plots op een koffer vol geld.

nkdr

Het koppel woonde al een paar jaar in hun huis, dat in de late jaren ‘40 gebouwd werd. Ze begonnen te renoveren op het gelijkvloers en de eerste verdieping, omdat ze die het belangrijkst vonden. Maar hadden ze geweten dat er in hun kelder een klein fortuin verborgen zat, zouden ze dat wel anders aangepakt hebben.

© Imgur Brakin12

De man van het Amerikaanse koppel postte een aantal foto’s van hun ontdekking op Imgur. Aan Daily Mail deed hij zijn verhaal. “Ik nam de koffer mee naar buiten en heb meteen mijn vrouw erbij gehaald.” Er zat iets in de koffer, maar het was niet zwaar genoeg om munten of goud te zijn.

© Imgur Brakin12

In de koffer zaten verschillende bundels, ingepakt met de krant van 25 maart 1951. Eenmaal ze de bundels openden, merkten ze dat het allemaal dollarbiljetten waren. “Het waren allemaal twintigjes! We dachten dat er een paar duizend dollar zou inzitten. We werden gek op dat moment. Zulke dingen gebeuren niet bij ons. Wat doen we? Waar zijn de camera’s?”

Het volgende bundeltje bevatte enkel briefjes van 50 dollar, en het derde enkel briefjes van 100. In totaal zat er voor 23.000 dollar aan biljetten in de koffer. Sommigen waren zo zeldzaam dat hun marktwaarde veel hoger ligt dan de waarde die op het biljet gedrukt staat.

Het koppel wist niet wat ze met het geld moesten doen, na overleg met een advocaat werd besloten dat ze het geld mochten houden. Een meevaller van formaat voor het koppel, en niet iets waarvan je denkt dat het je twee keer zal overkomen. En toch...

Niet veel later vond het koppel op een andere plek in het huis een tweede koffer, nog zwaarder dan de eerste. Ook die koffer zat vol biljetten, sommigen waardevoller dan andere, maar de vondst bracht hun totale opbrengst op 45.000 dollar (iets meer dan 41.000 euro).

Wilde plannen heeft het koppel niet met het geld. Ze gaan het gebruiken om hun huis mee af te betalen. Door de plotse meevaller zou dat volgend jaar al het geval zijn. Daarna wil het koppel opnieuw verhuizen naar het platteland van Cleveland, misschien opnieuw naar een huis met verborgen schatten. Al is dat mogelijk wat veel gevraagd.

© Imgur Brakin12

© Imgur Brakin 12

Video

Keuze van de redactie