Bijna een miljoen Facebooklikes voor Anderlecht, andere teams ver achter

Bijna een miljoen Facebooklikes voor Anderlecht, andere teams ver achter

Foto: BELGA

Op Facebook is Anderlecht de grootste club van de Jupiler Pro League, met bijna een miljoen likes. Daarmee heeft het een ruime voorsprong op zijn grootste rivaal, Club Brugge. Dat staat tweede met 280.660 likes.

Als we kijken naar het aantal likes van de teams in de Jupiler Pro League, dan is Anderlecht de overtuigende leider. Club Brugge en Standard komen op de tweede en derde plaats. Met minder dan tienduizend likes staan Westerlo en Eupen laatste in de ranglijst. Alle teams doen het een pak minder op Twitter, maar de top drie blijft dezelfde.

Tweedeklasser Antwerp heeft 57.069 likes, een pak meer dan KV Mechelen. Cercle Brugge doet het met 25.368 likes beter dan Lokeren, Kortrijk en Oostende. Beerschot-Wilrijk, dat speelt in de eerste amateurklasse, haalt 16.630 likes. Daarmee komen ze boven Kortrijk en Oostende te staan.

Om het even allemaal in perspectief te zetten, FC Barcelona heeft 94.523.263 likes op Facebook en 18.755.252 volgers op Twitter. Het kan dus allemaal nog een stuk beter.

Corrigeer