21-jarige Afghaan gearresteerd na aanranding twee tienermeisjes

21-jarige Afghaan gearresteerd na aanranding twee tienermeisjes

Foto: belga

Izegem -

Een 21-jarige Afghaan uit Izegem is woensdag gearresteerd nadat hij twee meisjes van dertien en veertien zou hebben aangerand. Toen de tieners bij zijn appartement schuilden voor de regen, sleurde hij hen naar binnen. “Hij sloot mijn dochter op, betastte haar en wilde seks.”

De twee vriendinnetjes van dertien en veertien jaar waren woensdag namiddag aan het wandelen door de straten van Izegem. Ze waren op weg naar het winkelcentrum Frunpark, maar plots begon het hevig te regenen. Om te ontsnappen aan de stortbui schuilden ze onder een afdakje van een appartementsgebouw. Ze stonden nietsvermoedend bij een poort te wachten toen plots de deur openging.

“Een man van vreemde origine trok het vriendinnetje van mijn dochter naar binnen”, vertelt de mama van het 13-jarig meisje. “Uit angst sleurde zij ook mijn dochter mee. De man duwde hen de trap op en dwong hen binnen te gaan in zijn appartement.”

Betasten

De kerel, een 21-jarige Afghaan, sloot onmiddellijk de deur. De meisjes duwde hij in de zetel van zijn woonkamer. “Op de tafel bij hen lag een mes. In gebrekkig Nederlands zei hij dat hij seks wilde. Hij betastte hen aan de borsten en tussen de billen”, gaat de moeder verder.

De meisjes verweerden zich door te slaan en te schoppen. Maar het zag er niet naar uit dat de aanrander hen zomaar zou laten gaan. Hij nam de tijd om enkele telefoontjes te plegen. “Mijn dochter kon hem afhouden door te liegen dat ze zwanger was. Daarom wilde hij vooral seks met haar vriendinnetje. Zij zei hem dat ze dat helemaal niet wilde”, zegt de mama.

Toen de jongeman door het raam ging kijken, maakten de meisjes van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen. Een van hen had daarvoor al snel een sms’je naar een vriend kunnen sturen. Die was ter plaatse gekomen en verwittigde de politie.

“Terwijl die kerel door het raam zat te kijken, liep mijn dochter naar de deur. Ze kon het slot overdraaien en sleurde haar vriendin mee naar buiten. Samen met de vriend, die al buiten stond, vluchtten ze naar een kapsalon wat verder in de straat.”

De kapster bevestigt het verhaal. Een vriendin van haar zag het trio rond 18 uur tegen de voordeur leunen. “Vooral het ene meisjes was erg over haar toeren”, zegt de kapster. “Ze huilde. Ik liet ze bij mij schuilen in afwachting van de politie.”

De twee meisjes werden meegenomen naar het politiekantoor in Rumbeke waar ze elk aan een verhoor werden onderworpen. Ook de vermeende dader werd gearresteerd, maar werd daarna weer vrijgelaten. “Er loopt een onderzoek naar de ware toedracht van de feiten, maar het is nog te vroeg om uitspraken te doen”, zegt procureur Karlien Ververken van het parket van Kortrijk.

De meisjes zijn allebei zwaar onder de indruk van de feiten. Ze gingen gisteren niet naar school. “Mijn dochter durft niet meer buiten te komen”, zegt de mama van het 13-jarig meisje. “Ze is in shock en kon amper slapen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees