DE OFFERTE. Wat kost een bouwcoördinator?

DE OFFERTE. Wat kost een bouwcoördinator?

Foto: rr

De bouwcoördinator zorgt voor een zorgeloos verloop van jouw bouw- of verbouwproject. Hij vraagt offertes op, geeft advies, doet de administratie en volgt het project intensief op. Maar hoeveel kost dit? Tom Ghyselen van ARODAN Bouwcoördinatie uit Poperinge legt uit hoe hij dit berekent.

“Wij rekenen een vaste prijs op maat van het project. De intensiteit en de tijd die we spenderen zijn van groot belang voor de prijsbepaling”, vertelt Tom. De meeste bouwcoördinatoren berekenen hun factuur met een percentage ten opzichte van de totale bouwkost. “Wij doen dit als extra nazicht. De kosten voor de bouwcoördinator komen dan uit op 4 à 8 procent van de totale bouwkost. Initieel is dit een kost, maar je bespaart meer uit dan het je kost.”

Want hij neemt tijdrovende taken uit handen van andere bouwpartners, waardoor de eindfactuur zakt. “Daarnaast vragen we offertes op bij aannemers en maken een totale kostprijsberekening, dan adviseren we onze klant. Door deze tussenkomst liggen de offertes lager dan de gemiddelde prijzen. Wanneer je als particulier naar een aannemer stapt, is de prijs al snel 5 à 10% hoger dan de prijs die wij ontvangen”, zegt Tom.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over de bouwcoördinator. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees