Goed nieuws voor Blauw-Zwart met oog op topper tegen Anderlecht

Preud'homme: "In België is geen enkele ploeg favoriet tegen Club in Brugge"

Club Brugge heeft goed nieuws gekregen met het oog op de topper tegen Anderlecht. Spits Abdoulay Diaby heeft de trainingen weer hervat. Het is wel nog niet duidelijk of hij speelklaar geraakt voor de klassieker zondag. “Morgen zien we hoe fit hij is”, vertelde Michel Preud’homme op de website van blauw-zwart.

Diaby keerde met een lichte liesblessure terug van de interlandbreak met Mali. Daardoor moest hij de wedstrijden tegen Charleroi en Porto missen, maar de kans bestaat dat hij de topper tegen Anderlecht wèl haalt. “Diaby heeft de trainingen hervat. We zien hoe fit hij morgen is. Hij heeft wel zijn conditie onderhouden”, aldus Michel Preud’homme op de persconferentie voor de topper. José Izquierdo en Lior Refaelov trainen nog steeds individueel. Bjorn Engels traint nog binnen, terwijl het voor Brandon Mechele nog wachten is op een controlescan.

MPH was slim genoeg om de druk bij paars-wit te leggen. “Anderlecht heeft na twee jaar zonder titel zwaar geïnvesteerd, en dat lijkt voorlopig te werken. Het is niet meer dezelfde ploeg als vorig jaar”, zei hij. “Favoriet ga ik ze echter niet noemen, want in België is er geen enkele ploeg die favoriet is tegen Club op Jan Breydel. De kracht van Anderlecht is dat ze wedstrijden kunnen winnen waarin ze niet domineren.”

Preud'homme:
Foto: BELGA

“Twee rustdagen meer? Anderlecht heeft een zo goed als fitte kern”

Heel wat minder gaat het voorlopig nog bij Club Brugge. Blauw-zwart kreunt onder de blessures van enkele sleutelspelers, staat voorlopig maar zesde in de stand en telt nul op negen in de Champions League. “Ondanks de nederlagen, mag je onze prestaties niet vergeten. Onze organisatie was goed, daar moeten we op bouwen”, toonde Preud’homme zich hoopvol voor zondag. “Als je niet dubbel zo sterk bent, moet je hopen dat de details in jouw voordeel uitdraaien in een match. Club zal alles geven om de drie punten te halen.”

Club Brugge heeft twee rustdagen meer dan Anderlecht voor de topper. “Mooi meegenomen”, pikte MPH in, “maar je mag niet vergeten dat onze tegenstander over een zo goed als fitte kern kan beschikken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.