Zilver voor Nicky Degrendele op EK piste

Zilver voor Nicky Degrendele op EK piste

Foto: rr

Nicky Degrendele begon in laatste positie aan de finale van de keirin, maar schoof handig op in de laatste ronde. De Oekraïnse Liubov Basova won voor Degrendele en de Litouwse Simona Krupeckaite. De Russische Tatiana Kiseleva werd gedeclasseerd, de Britse Rachel James kon haar kansen niet verdedigen na een val.

Oeverloos gelukkig stond de Varsenaarse Nicky Degrendele, die nog altijd last heeft van rugpijn, fier te wezen op het podium.

"Nooit verwacht, ik dacht zelfs dat ik de halve finale niet zou overleven", verraste Degrendele. "In Aigle vond ik de motivatie terug om er vol voor te gaan. Mentaal en fysiek kreeg ik er een boost. In mijn hoofd geraakte alles op orde. Keirin is mijn ding. Gevaarlijk. Ja, je moet vechten voor je plaats. Ik heb een foutje gemaakt door er tussendoor te glippen en was beter onderaan gepasseerd, wellicht kost me dat de titel. Niet getreurd echter, aangezien dit mijn stoutste verwachtingen overtreft."

Morgen werkt Degrendele het sprintnummer af. 

Moreno De Pauw doet niet mee voor de prijzen in het omnium

Merkwaardig: bij het aansnijden van de afvalling, derde nummer van het omnium, was er nog geen tussenstand beschikbaar na de temporonden. Een olympisch nummer onwaardig en de bevestiging dat deze formule weinig kans op slagen heeft.  

De Italiaan Simone Consonni klopte de Zwitser Gael Suter in de spurt voor de overwinning in de afvalling. De Fransman Benjamin Thomas eindigde derde. Moreno De Pauw speelde ook nu geen rol van betekenis. Later deze avond wordt het slotnummer, de puntenkoers, gereden. (fdg)

Corrigeer