Rusland roept België op tot "transparant onderzoek" naar F16-bombardement

Rusland roept België op tot "transparant onderzoek" naar F16-bombardement

Foto: *

Het Russisch ministerie van Defensie heeft België vrijdag opgeroepen een transparant en onafhankelijk onderzoek in te stellen naar een luchtbombardement op het Syrische dorp Hassajek, zo heeft het staatspersbureau TASS gemeld.

Moskou beschuldigt twee Belgische F-16's, bijgetankt door een Amerikaans tankvliegtuig, verantwoordelijk te zijn voor die raid nabij het noord-Syrische Aleppo waarbij op 18 oktober burgerslachtoffers zijn gevallen.

"Indien de Belgische autoriteiten echt de acties van hun luchtmacht willen uitklaren en identificeren" wie voor het bombardement verantwoordelijk is, dan "zouden ze een transparant en onpartijdig onderzoek moeten voeren dat ook het opvragen van situaties in het luchtruim van hun Amerikaanse partners inhoudt", zei woordvoerder Igor Konasjenkov van het Russische ministerie van Defensie, geciteerd door TASS.

Hij voegde eraan toe dat zijn ministerie reeds een "rapport van minuut tot minuut van de acties van de Belgische gevechtstoestellen op 18 oktober, van opstijgen tot landen", heeft voorgelegd.

Corrigeer

MEER NIEUWS