Camera’s en snellere interventies moeten veiligheid vergroten

Oproep burgemeester voor snellere politie-interventie krijgt goed gevolg

Ward Vergote wil zeker een camera in ’t Torreke waar regelmatig problemen zijn. Foto: sbr

Moorslede -

Extra camera’s, snellere interventies en meer politie op evenementen moeten de veiligheid in de gemeente garanderen. De gemeente werkt momenteel een cameraplan uit. Burgemeester Ward Vergote kreeg gehoor tijdens het politiecollege.

De gemeente Moorslede investeert nog dit jaar 14.000 euro in de uitbreiding van het cameranetwerk. Momenteel wordt een verplaatsbare camera uitgetest op evenementen zoals de Prettige Pretfuif van de Moorsleedse KLJ laatstleden.

“Het is de bedoeling dat ons camerabestand gevoelig uitgebreid wordt”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). De camera’s zullen ingezet worden tegen sluikstorten en bij grote evenementen in Moorslede, Dadizele en Slypskapelle. Er komen ook een paar vaste camera’s bij. Zo komt er een op het gemeentelijk domein ‘t Torreke in Dadizele waar al meermaals drugsnaalden gevonden worden.

Cruciaal in moordzaak

Momenteel heeft de gemeente camera’s aan de site van GC De Bunder en het zwembad in Moorslede en op het gemeentehuis. “Die camera’s leverden al mooie resultaten op”, zegt de burgemeester. Onder andere de arrestatie van de moordenaar in Dadizele kwam er met behulp van een camera. Op het Grimmertingecentrum werden al enkele dieven gevat na het bekijken van de camera’s.

Snelle interventie

Een tijd geleden lanceerde de burgemeester een oproep via zijn blog voor snellere en adequate interventies van de politie in zijn gemeente. Vergote uitte zijn bezorgdheden omtrent de veiligheid in de gemeente.

Gisterenmorgen kreeg hij alvast gehoor tijdens het politiecollege. “Stelselmatig zal de politiezone hier werk van maken. Het wordt natuurlijk nog een heel karwei om uit te zoeken welke politieagent naar waar gezonden mag worden.”

Ondertussen kaartte de burgemeester ook het aantal manschappen op grote evenementen aan. Tijdens de avondmarkt in Dadizele, waar elk jaar een twintigduizendtal bezoekers komen, waren er slechts enkele politieagenten aanwezig. “In de toekomst zal er meer rekening gehouden worden met grote evenementen in kleinere gemeenten”, zegt de burgemeester opgelucht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio