‘De Ideale Wereld’ vindt geschikte locatie voor Walk of Fame op onverwachte plek

Geetbets -

Niet Brussel, het Astridpark in Anderlecht of de E40 in Bertem, maar de IJzerenweg in Geetbets kwam als geschikte locatie uit de bus om de zogenaamde Walk of Fame van De Ideale Wereld aan te leggen. Dat maakte Otto-Jan Ham donderdagavond laat op Canvas bekend.

De Walk of Fame komt langs het toeristische fietspad de IJzerenweg op de voormalige spoorwegsite tussen Diest en Tienen en het heringerichte Stationsplein. De Walk of Fame zal 28 tegels tellen met de namen van evenveel bekende personen die een Gulden Hashtag kregen. Dat zijn onder meer Eva Daeleman, Tanja Dexters en prins Laurent. De officiële inhuldiging vindt plaats op maandag 31 oktober tussen 11 en 13 uur.

Burgemeester Jo Roggen (Open VLD) kreeg op maandag 17 oktober bezoek van ‘Woestijnvissers’ Otto-Jan Ham en Jelle De Beule, de presentatoren van De Ideale Wereld. “Aangezien De Ideale Wereld een satirisch programma is, moest ik elke seconde op mijn hoede zijn”, zegt de burgervader, die door Frieda Van Wijck in het programma omschreven werd als “best sympathiek”. Roggen wist de programmamakers te overtuigen met een sterke motivatie. “De locatie die we voor de Walk of Fame uitzochten, ligt langs de fiets- en wandelroute de IJzerenweg en het heringerichte Stationsplein. Geetbets is de ideale gemeente voor een Walk of Fame. Het is de groene poort tussen Hageland en Haspengouw, en een grensgemeente tussen Vlaams-Brabant en Limburg.”

De gemeente is rijk aan kastelen die langs de fietsroute liggen, onder meer de Heerlijckyt Elsmeren, het Kasteel van Hoen en Het Monnikenhof van Vierbeek. “Ook hebben we enkele bekende Betsenaren, onder wie VTM-nieuwsanker Stef Wauters die hier zijn jeugdjaren sleet.”

Oudste Ginkgo Biloba

Geetbets ligt in de Getevallei en heeft met Aronsthoek een 284 hectare groot prachtig natuurgebied. “De wellicht oudste Ginkgo Biloba van Europa groeit in de pastorietuin in het centrum van het dorp en de Sint-Annakapel staat bekend als bedevaartsoord voor mensen die radeloos zijn omdat hun kinderen bedplassen.”

De inwoners reageren positief op het nieuws over de Walk of Fame. Zo wil bakkerin Erika Vanvuchelen alvast een Gulden Hashtag in speculaas bakken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees