Antenne radiotoestel levert Brugse 20.000 euro op

Antenne radiotoestel levert Brugse 20.000 euro op

40 euro kostte de radio Sofie, nu levert hij 20.000 euro op. Foto: q-music

Brugge -

Het inschuiven van een antenne van een radiotoestel, daarmee heeft Sofie Van Deursen uit Brugge 20.000 euro gewonnen. Na 177 pogingen kon niemand de oorsprong van het geluid raden en mag Sofie het prijsgeld van de QMusic-wedstrijd zelf houden.

Het snijden van een brood, het vlak strijken van behangpapier tot zelfs een seismograaf die een aardbeving registreert: liefst 177 luisteraars van QMusic probeerden de voorbije zes weken het geluid van Sofie te raden, maar allemaal zaten ze er grandioos naast. Te ver gezocht, zo bleek, want het geluid dat de Brugse twee maanden geleden inzond en dat door de radiozender verkozen werd tot Het Geluid, haalde ze gewoon uit de radio zelf. “Toen ik de oproep voor de wedstrijd hoorde, keek ik rond in de woonkamer. En ik kwam al heel snel uit bij de radio zelf”, zegt Sofie.

Voor het radiotoestel met retrolook betaalde ze een jaar geleden 40 euro. Een uitstekende investering, want het geluid dat de antenne maakt bij het inschuiven levert haar nu zo maar even 20.000 euro op. Al stonden daar wel wekenlang ochtenden vol stress tegenover. “Dit zal onmiddellijk geraden worden, dacht ik de eerste keer toen het geluid op de radio kwam. Ik was er zelfs zeker van. Maar het bleef maar duren en de foute antwoorden bleven maar komen, en iedere ochtend was het vol zenuwen naar de radio luisteren”, zegt Sofie. Tot de laatste kandidaat gisterochtend opnieuw een verkeerd antwoord gaf en Sofie het mysterie zelf uit de doeken mocht doen, live in de radiostudio bij ochtendpresentatoren Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen.

Wat de Brugse, die als vroedvrouw werkt in het AZ Sint-Jan, gaat doen met de 20.000 euro, weet ze zelf nog niet. “Een wagen heb ik al en een eigen woning kopen is nog niet voor morgen. Misschien doe ik er wel iets mee waar ik anders geen geld voor over zou hebben, maar voorlopig zet ik het toch maar gewoon aan de kant. Ik ben ten slotte nog maar 26, het zal sowieso nog goed van pas komen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio