“Geen tijd om gezond te koken? Haal een gezonde schotel af”

© svl

Zussen Nathalie (41) en Katrien (37) Vanhenden komen met een gezond alternatief voor afhaalmaaltijden. Donderdag en vrijdag maken ze gerechten met vooral veel groenten en een vegetarisch alternatief voor wie dat wenst.

Stef Van Overstraeten

Nathalie Vanhenden is voedingscoach in Opwijk, Katrien staat voor de klas op het GO!MAD in Dendermonde. Samen wilden ze aan de slag om de concurrentie met frituren en pizza- en pittatenten aan te gaan.

“Ik geef techniek, voeding en gezinstechnieken op school”, zegt Katrien Vanhenden. “En vaak gaat het over wat er thuis op tafel komt. Vooral als er geen tijd is om te koken, wordt er aangeschoven in de frituur en wordt er toch heel ongezonde fastfood gegeten. En omdat er geen gezond alternatief is, besloot ik met mijn zus om samen een maaltijdservice op te starten gericht op het afhalen van gezonde maaltijden. Bedoeling is dat mensen die geen tijd hebben om gezond te koken, bij ons een gezonde maaltijd kunnen afhalen. Voorlopig alleen op donderdag en vrijdag.”

Alle aandacht gaat naar ‘meer verantwoorde’ gerechten. “En daarbij spelen groenten een belangrijke rol”, zegt Nathalie. “Bij mij thuis komen er ook elke dag twee soorten groenten per gerecht op tafel. Dat doen we ook voor de mensen die komen afhalen. Er zal vlees en vis bij zijn. Maar niet altijd. We mijden ook suiker en vet. Zo koken we niet met boter maar met goede olie. En suiker vervangen we bijvoorbeeld door stevia. Toch letten we ook wel op de kruiding, want gezond zal bij ons zeker niet saai zijn.”

Op het menu van de zussen staat onder meer quinoa met groenten en gegrilde kip, courgetti bolognese en een ovenschotel met broccoli. “Elke week iets anders”, zeggen de koks. “En we geven voor klanten die voor de eerste keer afhalen gratis soep. Op de website staan de gerechten die we klaarmaken, zes weken op voorhand. En we zetten er telkens ook bij hoeveel calorieën, verzadigd vet, eiwitten, koolhydraten en vezels erin zitten. Mensen die allergieën hebben of geen gluten eten, daar passen we met plezier de schotel voor aan.”

Bestellen kan tot de dag zelf om 9.30 uur, via de website of telefonisch.

Meer info: www.healthyway4.webnode.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus