Minister Crevits wil meer leerling-truckchauffeurs

Minister Crevits wil meer leerling-truckchauffeurs

Foto: Belga

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zorgt voor een extra tegemoetkoming voor de werkingskosten van de opleiding vrachtwagenchauffeur in het secundair onderwijs, zo schrijft De Zondag. Zo wil Crevits een belangrijke drempel wegnemen om meer leerlingen op te leiden tot vrachtwagenchauffeur.

Vandaag zijn er zes Vlaamse scholen die een transportopleiding inrichten. In het schooljaar 2015-2016 waren er 79 leerlingen ingeschreven in het eerste jaar van de derde graad vrachtwagenchauffeur en 90 leerlingen in het tweede jaar. In het schooljaar 2014-2015 behaalden 69 leerlingen een getuigschrift. In 2015-2016 zullen dat er 59 zijn. En dat is te weinig volgens Hilde Crevits.

'Het is nodig om te investeren, omdat het belangrijk is dat voldoende vrachtwagenchauffeurs worden opgeleid.' Volgens Crevits is de opleiding vrachtwagenchauffeur voor secundaire scholen duur.

'Daarom zal de Vlaamse regering voor de secundaire scholen vanaf schooljaar 2016-2017 voorzien in een terugbetaling van brandstofkosten en kosten die verbonden zijn aan het gebruik van oefenterreinen. Brandstofkosten worden 100 procent terugbetaald, kosten gerelateerd aan het gebruik van oefenterreinen 75 procent. Zo werken we een belangrijke drempel weg om een kwalitatieve opleiding Vrachtwagenchauffeur in te richten', aldus Crevits.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees