Duizenden zombies dwalen door de straten van Mexico City

Duizenden zombies dwalen door de straten van Mexico City

Duizenden angstaanjagende zombies trokken zaterdag door de straten van de hoofdstad van Mexico tijdens de jaarlijkse ‘Zombie Walk’. De griezelige deelnemers van de optocht wilden niet alleen voorbijgangers schrik aanjagen, ze doneerden ook voedingswaren voor lokale organisaties.

De jaarlijkse ‘Zombie Walk’ werd al voor de negende keer georganiseerd in de straten van Mexico City. De talrijke ‘ondode’ deelnemers droegen akelige kostuums en indrukwekkende make-up en wankelden door de stad om te strijden voor gelijkheid en tolerantie voor de zombiecultuur. “Het gaat in de eerste plaats over plezier maken”, zei de ‘ondode’ Gui Bedolla tegen de verzamelde pers. “Maar het is ook een goed doel. We verzamelen eten voor rusthuizen en vzw’s die het kunnen gebruiken.”

De ‘Zombie Walk’ begon in 2001 in het Amerikaanse Sacramento, en werd in een mum van tijd razend populair. Verschillende grote steden werden al ‘geïnfecteerd’ door de rage, waardoor ‘ondode’ monsters jaarlijks opduiken in New York, Buenos Aires, Singapore en Frankfurt.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees