Tuin dekenijgebouw loopt vol voor Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdagavond liep de tuin van het dekenijgebouw in de Dekenijstraat in Lochristi vol met jongeren, waarvan de grote meerderheid in het uniform van de jeugdbeweging waartoe ze behoren. Het was vrijdag de Dag van de Jeugdbeweging, en de jeugddienst, de jeugdraad en de twee jeugdhuizen van de gemeente, Lodejo en De Beeste, sloegen de handen in elkaar voor een zorgeloos evenement in de tuin van de dekenij. Lochristi doet al langer mee aan de Dag van de Jeugdbeweging, vroeger in de omgeving van Lodejo, maar sinds vorig jaar dus in de Dekenijstraat.

"Frituur Papas had een gratis hamburger beloofd aan iedereen die in uniform kwam, en rond 23 uur was de voorraad van 250 hamburgers er in elk geval al doorgejaagd" aldus Christoff Van Acker van de Jeugddienst, die het totaal aantal aanwezigen op zo'n 350 schat. Een aantal lokale dj's draaiden muziek en schlagerzangeres Martine kwam een paar nummers zingen."

Veel werk aan de winkel voor de Jeugddienst dezer dagen, want komend weekend is er ook het Weekend van de Jeugd, dat dit jaar onder de noemer Festival 9080 loopt. Dan wordt ook de nieuwe jeugdlaureaat verkozen. Meer info op de site van het gemeentebestuur.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio